Bundesliga

Bayern pregazio Mainz, Borussia (D) slavila u Frankfurtu

Nogometaši minhenskog Bayerna pobijedili su na Allianz Areni Mainz s 6-2 u 12. kolu njemačkog prvenstva i zasjeli na vrh ljestvice. Borussia Dortmund je u Frankfurtu pobijedila Eintracht s 2-1 i popela se na treće mjesto.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2022. u 21:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od europske Lige prvaka, gdje su nakon pet utakmica i dalje besprijekorni i već su osigurali nastup u osmini finala, bavarskom nogometnom velikanu u domaćem prvenstvu još ne ide po planu.

U svom dvanaestom susretu u Bundesligi ostvario je tek sedmu pobjedu, a ima i četiri remija i poraz u domaćem ogledu protiv Augsburga.

Momčad 35-godišnjeg stratega Juliana Nagelsmanna udarila je temelje za pobjedu nad suparnicima iz Mainza već u prvom poluvremenu, kada su zabijali Serge Gnabry (5), Jamal Musiala (28) i Senegalac Sadio Mane (43), a u drugom poluvremenu posao su dovršili Leon Goretzka (58), Francuz Mathys Tel (79) i Kamerunac Eric Maxim Choupo-Moting (86).

Za Mainz je prvi pogodak u završnici prvog poluvremena postigao Švicarac Silvan Widmer, a drugi Danac Marcus Ingvartsen (82), javlja Hina.

Leipzig je na svom terenu svladao Bayer iz Leverkusena s 2-0. minuti.

Među strijelce za momčad iz istočnog dijela Njemačke upisali su se Francuz Christopher Nkunku (32) i njemački reprezentativac Timo Werner (83).

Wolfsburg je kod kuće pobijedio Bochum rezultatom 4-0, a za Vukove su pogađali Felix Nmecha (27, 58), Ridle Baku (35) i Danac Jonas Wind (80).

Stuttgart u samoj konačnici slomio otpor Augsburga i slavio 2-1. Odlučujući pogodak za momčad iz Stuttgarta postigao je Waldemar Anton u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Prije toga za domaćine su zabili Gvinejac Serhou Guirassy (15) na asistenciju Borne Sose, a za goste iz Augsburga Florian Niederlechner (4).

U posljednjem subotnjem okršaju 12.kola Bundeslige Borussia Dortmund je u Frankfurtu pobijedila Eintracht s 2-1 i popela se na treće mjesto.

Strijelci za gostujuću momčad iz Ruhra bili Julian Brandt (21) i Englez Jude Bellingham (52), dok je jedini pogodak za domaćina postigao Japanac Daichi Kamada (26).

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close