UEFA Europska liga

Bayer neuništiv, Liverpool bez milosti, Roma i Atalanta također dalje

U četvrtak su u terminu od 21 sat odigrane su i preostale četiri revanš utakmice osmine finala Evropske lige. Bayer Leverkusen pokazao je da mu ove sezone ništa nije nemoguće.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2024. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Qarabag je vodio 2:0 protiv Bayera u Leverkusenu 20 minuta prije kraja, ali je njemački tim uspio izbjeći prvi poraz u sezoni i ispadanje iz Europske lige.

Ne samo da su poravnali rezultat do kraja susreta nego su uspjeli i bez produžetaka proći dalje.

Prvi meč u Azerbajdžanu je završen rezultatom 2:2 i očekivalo se da Apotekari u uzvratu lagano osiguraju prolaz.

Međutim, nakon 58 minuta igre poveli su gosti. Leandro Andrade je asistirao, a pogodio je Zoubir.

Nedugo zatim, gosti ostaju s igračem manje. Cafarquliyev je napravio prekršaj kako bi zaustavio kontru Bayera, za što je prvo dobio žuti karton, a nakon intervencije VAR-a i crveni. 

Ni to nije poremetilo Qarabag koji ubrzo postiže i drugi pogodak. Strijelac drugog gola za gostujući tim bio je Juninho na asistenciju Vešovića, nakon još jedne uspješne kontre.

No, pet minuta kasnije Bayer je smanjio preko Frimponga, a onda je uslijedio dramatičan finiš meča u kojem je, očekivano, više napadao domaći tim.

Međutim, gosti su na nevjerojatne načine blokirali nekoliko šuteva sve do treće minute sudačke nadoknade kada Schick pogađa za 2:2.

Očekivalo se da će susret otići u produžetke, ali tako nije mislio i Patrick Schick koji svojim drugim golom u 90+7. minuti pogađa za čudesni novi povratak Leverkusena koji ove sezone nema nijedan poraz. 

Video: UEFA EUROPA LEAGUE (1/8 finala, revanš): Bayer L - Qarabag 3:2 / 14.03.2024.

Preokretom, ali ne toliko dramatičnim u četvrtfinale se plasirala i Atalanta koja je u Bergamu svladala Sporting iz Lisabona sa 2-1 (0-1) što joj je uz 1-1 iz prve utakmice bilo dovoljno za prolazak.

Pedro Goncalves (34) doveo je Sporting u vodstvo, ali su Lookman (46) i Scamacca (59) u drugom poluvremenu pogađali za Atalantin prolaz.

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

Brighton and Hove Albion upisao je pirovu 1-0 pobjedu protiv Rome, no talijanski sastav je prošao dalje zbog 4-0 pobjede iz prve utakmice. Wellbeck je postigao jedini pogodak za Brighton.

FC Liverpool je sa 6-1 nadigrao prašku Spartu te prošao dalje s ukupnih 11-2.

Nunez je prvi pogodio za vodstvo Liverpoola od 1:0, a samo minutu kasnije rezultat se udvostručio. Salah asistira, a Clark poentira.

Dvije minute kasnije uloge su se zamijenile. Clark je asistirao, a pogodio Salah. Egipćanin bilježi novu asistenciju u 14. minuti. Strijelac je tada bio Gakpo.

Smanjila je Sparta pred kraj prvog dijela preko Birmančevića, ali je Liverpool u drugom dijelu postigao još dva gola preko Szoboszlaija i Gakpa. 

Video: UEFA EUROPA LEAGUE (1/8 finala, revanš): Liverpool - Sparta 6:1 / 14.03.2024.

Ranije u četvrtak četvrtfinale su izborili još Marseille, Benfica, Milan i West Ham United.

Ždrijeb četvrtfinala i polufinala održat će se u petak u 13 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close