Bez poraza na početku sezone

Bayer Leverkusen lider barem za sada

Nakon jako dugo vremena, Stuttgart je u vrhu tabele. Upisana je i peta pobjeda na gostovanju u Kölnu. Bilo je prilika na jednoj i drugoj strani, igralo se otvoreno, golovi odluke su stigli u drugom poluvremenu.
Sport / Nogomet | 30. 09. 2023. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apotekari iz Leverkusena su barem za kratko preuzeli vrh tabele Bundeslige. Svoju petu pobjedu u šest odigranih utakmica, Bayer je upisao na Mewa Areni, Mainz je pao 3:0. Sve je počelo od Van den Berga koji postiže autogol. U 54. minuti dobru priliku za domaće nije iskoristio Onisiwo, Hradecky se istakao intervencijom.

Zato je na drugoj strani efektno iz slobodnjaka pogodio Grimaldo. Za konačnih 0:3 se pobrinuo Jonas Hofmann u 65. minuti. Bayer sada ima 16 bodova, bod više od Stuttgarta, dva više od Borussije Dortmund, te tri boda više od münchenskog Bayerna.

Pobjedu je ostvario i Wolfsburg Nike Kovača porazivši Eintracht iz Frankfurta sa 2:0. Oba gola zabio je Jonas Wind (31, 84) koji je stigao do brojke od sedam golova ove sezone. Gosti su od 58. minute igrali bez isključenog Maria Götzea. Za Wolfsburg je do 90. minute igrao Lovro Majer koji je i postigao jedan pogodak, ali zbog ruke suigrača mu je naknadno poništen. Hrvoje Smolčić i Kristijan Jakić nisu nastupili za Eintracht.

Nakon jako dugo vremena, Stuttgart je u vrhu tabele. Upisana je i peta pobjeda na gostovanju u Kölnu. Bilo je prilika na jednoj i drugoj strani, igralo se otvoreno, golovi odluke su stigli u drugom poluvremenu. Deniz Undav je bio dvostruki strijelac u razmaku od dvadeset minuta.

Sva tri boda u gostima osvojila je Borussia Mönchenglachbach. Sve je bilo gotovo nakon prvog poluvremena. Neuhaus je bio strijelac prvog gola, Plea se odmora dva puta savladao Riemann. Bochum je bio u drugom dijelu bolji, Losilla je pogodio za 1:3, pa još jednom u sudačkoj nadoknadi, ali je VAR reagirao nakon prekršaja nad golmanom Nicolasom.

Heidenheim je sa 1:0 porazio Union Berlin, a gol odluke zabio je Niklas Beste u 59. minuti. Josip Juranović nije nastupio za berlinski sastav.

Kopirati
Drag cursor here to close