Old Firm

"Barišić i Katić mijenjaju povijest škotskog nogometa"

BBC je nahvalio hrvatske nogometaše i napisao da mijenjauju povijest škotskog nogometa, jer ''konačno je nakon osam i pol godina nadvladan ogroman ponor između vječnog prvaka Celtica i u posljednjem desetljeću potonulih Rangersa''.
Sport / Nogomet | 31. 12. 2019. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Forma Borne Barišića ove sezone je uistinu impresivna

Glasgow Rangers slavio je u nedjelju u najveće škotskom derbiju protiv Celtica (2:1), a glavna uloga u Old firmu pripala je dvojici Hrvata.

Dominirali su Borna Barišić s dvije asistencije i Nikola Katić koji je postigao gol za veliko slavlje Rangersa. Time su Hrvati donijeli neizvjesnost u prvenstvu, jer je poslije godina dominacije Celtica, sad razmak smanjen na samo dva boda i Rangersi su opet nakon teših godina u borbi za naslov.

BBC je nahvalio hrvatske nogometaše i napisao da mijenjauju povijest škotskog nogometa, jer ''konačno je nakon osam i pol godina nadvladan ogroman ponor između vječnog prvaka Celtica i u posljednjem desetljeću potonulih Rangersa''.

Osim toga, Borna Barišić ima čudesnu sezonu. Naime, lijevi bek hrvatske reprezentacije ima 13 asistencija u svim natjecanjima, po čemu je najkorisniji svjetski igrač na svojoj poziciji. Prvi iza njega je Turčin Caner Erkin s 10.

Odlične Barišićeve predstave privukle su pozornost talijanskih velikana koji imaju – ili će uskoro imati – problema s krpanjem deficitarne pozicije lijevog beka.

Riječ je o Romi i Milanu, tvrdi Calciomercato, koji piše kako bi oni Bornom Barišićem zakrpali tu rupu i to dugoročno. Naime, 'Milanezi' će prema svemu sudeći uskoro ostati bez Ricarda Rodrigueza, lijevog beka kojega najviše želi Watford, a u igri su Fener i Napoli. Rossoneri bi ostali samo na Theu Hernandezu, koji je ionako na posudbi iz Real Madrida (uz opciju, ne i obvezu otkupa), stoga im je hitno potreban igrač na toj poziciji.

Čini se kako će se morati 'potući' s 'Romanistima' za 27-godišnjeg Vatrenog, jer i oni ciljaju na zamjenu za Aleksandra Kolarova. Iako Srbin i dalje igra jako dobro u Serie A, činjenica je da on ima 34 godine i njegov odlazak je vrlo izgledan po završetku ove sezone.

Licitacija uskoro počinje, a prema svemu sudeći izgledno je da će Borna uskoro otići stepenicu više, ako ne ove zime, onda na ljeto.

Kopirati
Drag cursor here to close