Da se lopta ne gnjavi, tu je Gavi...

Barcelonin 'Golden Boy' već nadmašio Ronalda i Modrića

"Bez riječi sam, on je čista strast i duša našeg tima. Ostaje mi gorak okus u ustima kada on ne igra. On je zarazan za našu momčad, a ima samo 18 godina. Ostavlja srce na terenu i to je nevjerojatno".
Sport / Nogomet | 16. 01. 2023. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona je jučer u Saudijskoj Arabiji došla do prvog trofeja od kada je klupu preuzela legenda kluba Xavi.

Povijesni naslov Xaviju donio je nevjerojatni 18-godišnji Gavi s jednim golom i dvije asistencije protiv najljućih rivala Real Madrida.

Ono što je uspio Gavi jučer u 90 minuta, nije uspjelo Cristianu Ronaldu u 30 El Clasica koliko ih je igrao, a izjednačio se i sa hrvatskim kapetanom Lukom Modrićem.

Mlada zvijezda Barcelone nije bila ni rođena kada su svoje prve seniorske utakmice odigrali Modrić i Ronaldo, a fascinantno zvuči podatak da Gavi ima više asistencija od Ronalda u El Clasicima. Portugalac je samo jednom asistirao u 30 nastupa, a Gavi je samo jučer upisao dvije.

Koliko je nastup Gavija bio impresivan potvrđuje i podatak da je Luka Modrić u 28 ogleda s Barcelonom upisao jednak broj golova i asistencija koliko je samo jučer skupio Gavi.

"Gavi? Mi znamo koliko se voli boriti. On je životinja, a tako je mlad. Mnogi u njegovim godinama se još nalaze u mladim ekipama. On ima svijetlu budućnost, ali dug je put pred njim. Nadamo se da će nastaviti učiti. Polažemo nadu u to da će on ovdje obilježiti jednu eru, rekao je Busquets, javlja HRT.

"Bez riječi sam, on je čista strast i duša našeg tima. Ostaje mi gorak okus u ustima kada on ne igra. On je zarazan za našu momčad, a ima samo 18 godina. Ostavlja srce na terenu i to je nevjerojatno", rekao je Xavi.

Gavi je u 2022. godini osvojio Golden Boy i Kopa trofej, nagrade koje se dodjeljuju najboljim mladim igračima. Ujedno je najmlađi nogometaš u povijesti koji je za Španjolsku zaigrao na Europskom i Svjetskom prvenstvu, a na SP-u u Kataru postao je treći najmlađi strijelac u povijesti tog natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close