La Liga

Barcelona uvjerljiva, Real do bodova teže od očekivanog

Nogometaši Barcelone s uvjerljivih su 4-0 pobijedili Valladolid u utakmici 3. kola španjolskog prvenstva, a svoje prve službene pogotke na Camp Nou postigao je Robert Lewandowski.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2022. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljski napadač je prvi put pogodio mrežu Valladolida u 24. minuti na asistenciju Raphinhe. Do kraja prvog dijela Barcelonino vodstvo udvostručio je Pedri u 43. minuti.

Svojim drugim pogotkom na utakmici Lewandowski je u 64. minuti povisio na 3-0, da bi konačnih 4-0 postavio Sergi Roberto (90+2) koji je u mrežu pospremio loptu nakon što je Lewandowski pogodio gredu. GOLOVI

Espanyol je ugostio Real Madrid u posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 3. kola španjolskog nogometnog prvenstva, a dvoboj je završio pobjedom Madriđana od 3-1.

Aktualni prvak je dobro počeo utakmicu i već u 12. minuti poveo, kad je odličnom loptom Tchouameni poslužio Viniciusa Juniora, a brazilski napadač svladao domaćeg vratara Lecomtea. Espanyol je do izjednačenja stigao u 43. minuti. Joseluov prvi pokušaj iz kaznenog prostora Courtois je obranio, ali lopta se vratila domaćem napadaču koji je iz drugog pokušaja pogodio mrežu za 1-1.

Pobjedu Realu, kao i mnogo puta prije toga, donio je Karim Benzema u 88. minuti, kad je pravovremeno reagirao na odličan ubačaj Rodryga i s tri metara poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog vratara Lecomtea.

Vratar Espanyola je desetak minuta poslije zaradio crveni karton, zbog prekršaja na Ceballosu izvan kaznenog prostora, iako je glavni sudac Lopez prvo pokazao zaleđe i poništio pogodak Realu koji je postigao Rodrygo u nastavku akcije. No, pregledom situacije u ponovljenoj snimci, promijenio je svoju odluku.

Lecomtea je kao vratar zamijenio domaći kapetan i stoper Cabrera, a dvoboj je nastavljen slobodnim udarcem za Real sa 17 metara po sredini gola. Loptu je namjestio Benzema i poslao za Cabreru neobranjiv udarac u njemu bliži kut za konačnih 3-1.

Luka Modrić je bio u početnoj postavi, a igrao je do 58. minute, kad ga je zamijenio Camavinga.

Nogometaši Getafea i Villarreala odigrali su dvoboj bez pogodaka u prvoj utakmici nedjeljnog programa španjolske LaLige.

Unatoš tome, uzbuđenja nije nedostajalo, a velike zasluge za prvi bod Getafea u novoj sezoni ima domaći vratar Soria koji je imao nekoliko zapaženih obrana.

Čelno mjesto ljestvice drži Real Madrid, koji uz Betis ima maksimalnih devet bodova iz tri nastupa. Upravo će se te dvije momčadi sastati u sljedećem kolu na Santiago Bernabeuu.

Barcelona se probila na treće mjesto sa sedam bodova, koliko ih ima i Villarreal na četvrtom mjestu, javlja Hina.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close