Kup kralja

Barca neprobojnim bunkerom do minimalne prednosti u El Clasicu

Nogometaši Barcelone slavili su u Madridu kod Reala 1:0 u prvom susretu polufinala Kupa Kralja. Bila je to tvrda, ali nogometno ipak preskromna predstava za ovakva dva kluba.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2023. u 23:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrala se čvrsta i tvrda, u pojedinim trenucima i nervozna utakmica bez previše pravih prilika.

Real Madrid je bolje otvorio utakmicu i od početka bio opasnija momčad. U 12. minuti Vinicus Junior pronašao je u šesnaestercu Karima Benzemu koji trese mrežu, no pogodak je poništen zbog zaleđa.

Barcelona je povela iz prvog pravog napada. Loptu je na svojoj polovini izgubio neoprezni Camavinga, Franck Kessie se odlično probio i šutirao, Realov vratar Thibaut Courtois odbio je loptu koja je pogodila nesretnog Edera Militaa i odbila se u mrežu.

Luka Modrić bio je u početnoj postavi Kraljevskog kluba i igrao je do 85. minute kada ga je zamijenio Alvaro Rodriguez.

Unatoč velikoj premoći u posjedu lopte i nizu akcija pred vratima Ter Stegena, domaći Real nije uputio niti jedan udarac u okvir gola.

Bio je to 252. natjecateljski El Clasico, pri čemu treći ove sezone. U listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio sa 3-1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom.

Večeras je Barca slavila sa 1-0, a do kraja sezone još će igrati dva puta. U prvenstvu 19. ožujka, te u uzvratnom susretu Kupa 5. travnja. Oba dvoboja bit će na Camp Nou.

Inače, do sada su Real i Barca 12 puta međusobno igrali u polufinalu nacionalnog Kupa.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close