Kazne u Grčkoj

Bad Blue Boysima prijeti i doživotni zatvor?

Grčka je prošle godine povećala maksimalne kazne za sudjelovanje u navijačkim incidentima.
Sport / Nogomet | 08. 08. 2023. u 17:49

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijač AEK-a izgubio je život u sinoćnjoj tučnjavi s Bad Blue Boysima i navijačima Panathinaikosa koji su u bratskim odnosima s Boysima.

U neredima je uhićeno više od stotinu osoba, od čega je njih oko 90 iz Hrvatske. Navijači Dinama stigli su u Atenu na utakmicu 3. pretkola Lige prvaka iako im je to gostovanje bilo zabranjeno. Pored stadiona su napali AEK-ove navijače. U bolnici je završilo desetero navijača, od čega je jedan Grk u teškom stanju i bore mu se za život.

"Nažalost, unatoč velikom trudu, posebno nakon ubojstva Alkisa Kampanosa, još uvijek nismo uspjeli pobijediti navijačko nasilje", rekao je Ioannis Oikonomou, ministar zaštite građana.

Alkis Kampanos bio je navijač Arisa kojeg su nasmrt pretukli huligani PAOK-a. Nedavno je završeno suđenje dvanaestorici napadača. Sud u Solunu je sedmorici odredio doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva iz nehaja, a petoricu je za sudioništvo kaznio na 20 godina zatvora.

Grčka je prošle godine povećala maksimalne kazne za sudjelovanje u navijačkim incidentima sa šest mjeseci na pet godina zatvora. To je loša vijest za uhapšene Bad Blue Boyse koji bi se, doznaju Sportske novosti, pred sudom trebali pojaviti u četvrtak. Tada će im sudac odrediti blisku budućnost. Prema neslužbenim izvorima, svi ili velika većina bit će zadržani mjesec dana u istražnom zatvoru.

Bad Blue Boysima koje se poveže sa smrću 29-godišnjeg Michalisa prijeti i doživotni zatvor. A grčki mediji javljaju da već postoje dokazi protiv nekoliko navijača hrvatskog prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close