Huliganizam

Još jedan Grk u kritičnom stanju

Ukupno su uhićena 82 Hrvata, a navodno je u neredima sudjelovalo oko 120 navijača iz Hrvatske.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 08. 2023. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijač atenskog nogometnog kluba AEK ubijen je nožem u noći na utorak tijekom tučnjave s navijačima zagrebačkog Dinama i atenskog Panathinaikosa koji su u dobrim odnosima s Bad Blue Boysima.

U sukobima navijača najmanje je šestero ozlijeđenih prije prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka koja se trebala odigrati večeras u 20:45 na stadionu AEK-a, ali je nakon ubojstva odgođena.

Video: Navijački neredi u Grčkoj

Grčki mediji javljaju, a prenosi Index.hr, da su u bolnici zadržana četiri navijača - trojica grčkih i jedan Hrvat. Prema navodima BNSportsa, grčki navijač je teško ozlijeđen i u kritičnom stanju.

Ukupno su uhićena 82 Hrvata, a navodno je u neredima sudjelovalo oko 120 navijača iz Hrvatske.

Podsjetimo, odlukom UEFA-e utakmica između zagrebačkog Dinama i atenskog AEK-a dobila je novi termin, pa se tako prva utakmica Dinama i AEK-a u Zagrebu igra se u utorak 15. kolovoza od 20 sati, a UEFA je predložila klubovima da se uzvratna utakmica u Ateni igra u subotu 19. kolovoza, što je prihvaćeno. Informaciju je potvrdio i Dinamo.

Obje utakmice igrat će se bez gostujućih navijača.

 

Najpoznatiji sportski mediji o kaosu u Grčkoj

"Grčki navijač izboden je nasmrt tijekom sukoba s navijačima iz Hrvatske koji podržavaju Dinamo Zagreb", piše ugledni francuski list L'Equipe.

"Drama u Ateni prije susreta AEK-a i Dinama iz Zagreba. Grčki navijač izboden je do smrti u sukobu s hrvatskim navijačima, koji su došli naoružani u Atenu", piše RMC Sport.

"AEK-ov navijač brutalno je izboden nasmrt nakon borbe s hrvatskim navijačima. Večer je završila s 83 uhićena", piše Mundo Deportivo.

"Utakmica AEK-a i Dinama odgođena je zbog smrti grčkog navijača u napadu hrvatskih navijača. Treba naglasiti da su Hrvati već prije bili sankcionirani zbog sličnih nereda, na primjer u Ligi nacija. Nakon nasilnih sukoba jedna je osoba izgubila život, a još osam ih je u bolnicama s ozbiljnim ozljedama", piše Marca.

"Dinamovi navijači ubili su AEK-ovog navijača, utakmica je odgođena", piše Gazzetta dello Sport.

"Tragedija u glavnom gradu Grčke večer prije utakmice: Navijač AEK-a nasmrt je izboden u gerilskom ratu protiv navijača Dinama, kojih je bilo oko 200", piše Tuttosport.

"Navijač je poginuo u velikim neredima u Ateni. Izboden je nasmrt, iako navijači Dinama nisu ni smjeli doći na utakmicu", piše njemački Kicker.

"Navijača grčkog kluba nasmrt su izboli huligani. Grčki nogomet je u šoku, utakmica je odgođena zbog ove tragedije. Navijači Dinama i AEK-a su neprijatelji i nekoliko puta u prošlosti su se sukobili na ulicama", piše Bild.

Kopirati
Drag cursor here to close