Ingolstadt

Audijev kućni klub pretrpio totalnu štetu i seli u treću ligu!

Njihov pad uslijedio je devet godina nakon prvog velikog uspjeha relativno mladog kluba, koji je 2015. godine ostvario i plasman u Bundesligu.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2019. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Dario Lezcano (FC Ingolstadt)

Njemački nogometni klub Ingolstadt, kojeg se smatra kućnim ljubimcem svemoćnog automobilskog diva Audija, pretrpio je totalnu štetu u relegaciji za ostanak u drugoj ligi te će se morati spustiti za jedan rang niže.

Njihov protivnik u razigravanju bio je Wehen Wiesbaden, a nakon odigrane dvije utakmice, i tijesnih rezultata (2:1; 2:3), Ingolstadt mora ubaciti u rikverc i povući se u treću ligu. Nedostajao im je, dakle, jedan pogodak.

Zapravo je za Ingolstadt sve počelo dobro, jer su u prvoj utakmici pobijedili u gostima (2:1), ali je onda uslijedio pad u uzvratu na domaćem terenu, gdje je Wisbaden bio bolji rezultatom 3:2, uz bolji omjer golova u gostima.

Njihov pad uslijedio je devet godina nakon prvog velikog uspjeha relativno mladog kluba, koji je 2015. godine ostvario i plasman u Bundesligu.

Schanzeri iz Ingolstadta su prije devet godina prvi put iz treće lige došli u drugu, da bi se tu zadržali samo jednu sezonu. Potom su započeli ozbiljnije raditi, vratili se u drugu ligu, a 2015. godine plasirali se u elitni razred njemačkog nogometa. Iz Bundeslige su ispali 2017., s mišlju da se čim prije ponovno vrate u odabrano društvo.

"Ispadanje u niži rang je nešto posve drugo ukoliko to nije na ovakav način. Kad pogledamo obje utakmice, zaslužili smo ispasti", kazao je Mergim Mavraj, nogometaš Ingolstadta.

Što se tiče novog drugoligaša Wehen Wiesbadena, kluba iz pokrajine Hessen, oni se u Zweitu vraćaju nakon deset godina.

Kopirati
Drag cursor here to close