Jarčevi suvereno

1. FC Köln ekspresno izborio povratak u Bundesligu

Vodeći Köln sada ima 62 boda, nedostižnih osam više od drugog Paderborna i devet više od trećeg Uniona iz Berlina te četvrtog Hamburger SV-a
Sport / Nogomet | 07. 05. 2019. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: DAZN / 1. FC Köln vraća se u Bundesligu - zasad bez trenera!

Nogometaši Kölna osigurali su povratak u prvu njemačku ligu nakon samo jedne sezone provedene među drugoligašima. Oni su u ponedjeljak u susretu 32. kola svladali Greuther Fuerth rezultatom 4:0 i time osigurali prvo mjesto i povratak u Bundesligu.

Junak ove važne pobjede za Jarčevi bio je Kolumbijac Jhon Córdoba, koji je postigao hat-trick.

Vodeći Köln sada ima 62 boda, nedostižnih osam više od drugog Paderborna i devet više od trećeg Uniona iz Berlina te četvrtog Hamburger SV-a koji će se u posljednja dva kola boriti za drugo mjesto koje izravno vodi u prvu ligu, odnosno treće koje vodi u kvalifikacije protiv 16-plasiranog sastava prve lige.

Hamburger SV je sve do nedavno bio čvrsto na drugoj poziciji, ali su onda počeli veliki problemi u ovom tradicionalnom klubu. Njihov domaći poraz s glatkih 0:3 od davljenika Ingolstadta ukazuje na lošu atmosferu u klubu i zastrašujuće promjenjivu formu igrača.

Profitirao je od toga Paderborn, koji u nastavku može ni kriv ni dužan ponovno doći među njemačku nogometnu elitu. Tim prije što Paderbrorn u pretposljednjem kolu na svom terenu igra upravo protiv HSV-a.

Kopirati
Drag cursor here to close