El Madrileño

Atleticova nadmoć u madridskom derbiju, Modrić i društvo bez ideje

Veliki madridski derbi 6. kola španjolske La Lige otišao je na stranu Atletica koji je s 3:1 na svom travnjaku nadigrao slabašni Real.
Sport / Nogomet | 24. 09. 2023. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je bilo određenih upitnika po pitanju njegova nastupa, hrvatski kapetan Luka Modrić s vrpcom je oko ruke predvodio i Real i to od prve minute.

Ovaj put, međutim, nije bilo previše njegova učinka. Umjesto toga, zaradio je žuti karton krajem prvog poluvremena zbog prigovora sucu. Žalio se smatrajući da je sudac Rojas trebao priznati pogodak Alabe poništen zbog zaleđa.

Bilo je to pri vodstvu Atletica 2:1. Već u četvrtoj minuti Morata je doveo Atletico u vodstvo, a u 18. je Griezmann povisio na 2:0. U 35. minuti Kroos je smanjio i vratio Real u igru.

U poluvremenu je Carlo Ancelotti Modrića ostavio u svlačionici i praktički je već u prvoj akciji primio treći pogodak. Opet je strijelac bio snalažljivi Morata između Camavinge i Garcije.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Pokušavao je Ancelotti sve. Uz Joselua, koji je zamijenio Modrića, kasnije je uveo još Fernandeza, Mendyja, Tchouamenija i Diaza, ali rezultat se više nije mijenjao.

Atleticov trener Diego Simeone izmjenama je zadržao svježinu i sačuvao važnu pobjedu.

Realu je ovo prvi poraz u ligi nakon pet pobjeda te je sada treći s 15 bodova, bodom manje od Barcelone i Girone. Atletico je peti s deset bodova.

Real Sociedad je pobijedio Getafe s 4-3 ostvarivši drugu pobjedu sezone.

Bio je to susret u kojem je domaćin poveo, Getafe je okrenuo rezultat do kraja poluvremena, no Real Sociedad se u nastavku izborio pobjedu.

Kod domaćina golove su zabili Takefusa Kubo (2), Mikel Oyarzabal (61-11m, 88) i Brais Mendez (66), a za goste Carles Alena (39), Borja Mayoral (45+5-11m) i Juanmi Latasa (90+2).

GOLOVI

Ostali rezultati:

Rayo Vallecano - Villarreal 1-1
La Palmas - Granada 1-0
Betis - Cadiz 1-1

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close