Nebu pod oblake

Atlético planira podići odštetnu klauzulu za Oblaka na 200 milijuna

Oblak je dobio i treći Zamora trofej u LaLigi, koji pripada vrataru kojega su protivnički igrači najteže svladavali. On je u tri protekle sezone primio ukupno tek 61 gol, što ga svrstava u red najcjenjenijih svjetskih igrača općenito.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2018. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Temperamentni trener Diego Simeone često se ne može suzdržati uz aut liniju, ali zato je bezbroj puta pokazao koliko osjeća i živi nogomet.

Trener kojega su po desetorica morali smirivati u napadu bijesa, nikad nije krio kako njegova strast za nogometom i davanje sebe samoga nemaju granica - čak i po cijenu isključenja i drastičnih kazni.

Argentinski stručnjak u svojoj viziji nogometa na svakom mjestu u ekipi želi imati i velikog borca i sjajnog igrača. Značaj jednog pouzdanog vratara u njegovome stilu igre posebno je naglašen.

Stoga odgovorni ljudi Atlético Madrida pokušavaju naći siguran način koji će im omogućiti zadržavanje sjajnog Jana Oblaka na Wanda Metroplitanu.

Oblak je i treći put za redom dobio Zamora trofej u LaLigi, koji pripada vrataru kojega su protivnički igrači najteže svladavali. On je u tri protekle sezone primio ukupno tek 61 gol (18, 21, 22 po sezonama), što ga svrstava u red najcjenjenijih svjetskih igrača općenito.

Stoga su PSG, Liverpool i još neki klubovi Premier lige u stalnoj akciji kako bi ga privoljeli za promjenu radne sredine. Njegov ugovor s Atléticom vrijedi do 2021., a odštetna klauzula 100 milijuna eura.

Ta cifra u današnje vrijeme više nije basnoslovna ni za vratare, posebice za bogatog lidera Ligue 1. Ne bi bio nikakav problem srušiti rekord Gianluigija Buffona koji datira još iz 2001. godine, kada je ovaj proslavljeni talijanski vratar iz Parme prešao u Juventus za 51 milijun eura.

Stoga je Atlético više nego spreman ponuditi Oblaku kolosalnu povišicu plaće, piše AS, kako bi ga na platnoj listi izjednačili s najbolje plaćenim zvijezdama, ali bi mu se i odštetna klauzula povećala na čak 200 milijuna eura.

Međutim, upravo je to u ovome trenutku jedini kamen spoticanja, jer bi Slovenac ipak želio ostati koliko-toliko ''otvoren'' prema tržištu, osluškujući što se nudi. Ali, kako svugdje postoje ponude koje jednostavno ne možete odbiti, čini se kako Oblak i Atlético nisu daleko od dogovora.

"On želi ostati kod nas, a mi jednako tako želimo da Oblak ostane. Pokušat ćemo povisiti njegovu odštetnu klauzulu", kazao je direktor kluba Miguel Ángel Gil prije nekoliko dana za Španjolski radio.


Kopirati
Drag cursor here to close