Jan Oblak

Koji su mogući klubovi za sjajnog slovenskog vratara ako ode iz Atletica?

Na pitanje novinara hoće li ovoga ljeta promijeniti sredinu, Oblak je lakonski odgovorio: "Ne znam što se može dogoditi, to ne ovisi o meni". Oblak je ugovorom s Rojiblancosima vezan do 2021. godine, s mogućom izlaznom klauzulom od 100 milijuna
Sport / Nogomet | 18. 05. 2018. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajni Atleticov vratar Jan Oblak izazvao je jednom svojom izjavom nakon finala Eurolige alarm u svome klubu, ali i u nogometnom svijetu općenito.

Na pitanje novinara hoće li možda ovoga ljeta promijeniti sredinu, Slovenac je lakonski odgovorio: "Ne znam što se može dogoditi, to ne ovisi o meni".

Oblak je ugovorom s Rojiblancosima vezan do 2021. godine, s mogućom izlaznom klauzulom od 100 milijuna eura.

Španjolski AS je analizirao moguće nove destinacije Jana Oblaka, a kao potencijalne nove poslodavce za sjajnog vratara vide četiri europska kluba.

Juventus je u svakom slučaju jedna atraktivna i u ovom trenutku izgledna destinacija za nekog vrhunskog vratara, jer Staru damu nakon 17 godina napušta Gianluigi Buffon. Prošle jeseni se Juventus interesirao za Jana Oblaka, ali je kasnije ta tema relativno brzo skinuta s dnevnog reda. Čini se kako je talijanski prvak ipa više okrenut nekom od domaćih vratara kao što su Mattia Perin, Antonio Mirante, Andrea Consigli ili Federico Marchetti.

Arsenal ovoga ljeta kreće u obnovu u više smjerova. Odlaskom Arsènea Wengera mijenjat će se dosta toga, a kako je vratar Petr Cech također već veteran, dok se David Ospina ipak nije uspio dokazati, potraga za pouzdanim vratarom vjerojatno je prioritet Topnika. Oblak i Arsenal zasigurno idu skupa, kad su u pitanju klasa vratara i reputacija kluba.

Liverpool je također vrhunski klub u Premier ligi koji nema vratara s jasnim imidžom. Loris Karius je imao dobru sezonu, ali i dalje postoje dvojbe u vezi s njegovim potencijalima. Mnogi smatraju kako se Karius neće moći nametnuti kao dugoročnije rješenje za Redse. S druge strane, jasno je da Simon Mignolet nije golman koji može braniti na razini koju Jürgen Klopp realno očekuje. Neke glasine govore o tome da bi se u Liverpool mogao vratiti Pepe Reina iz Napolija, ali to opet ne bi uspostavilo ravnotežu među vratarima, jer Karius, Reina i Mignolet spadaju u sličnu klasu golmana.

Paris Saint-Germain je možda klub koji je do sada pokazao najviše interesa za Jana Oblaka. Njihov dvojac na golu Alphonse Areola i Kevin Trapp nije slučajno u PSG-u, radi se o vratarima koji spadaju u sami svjetski vrh, ali moguće je da bar jedan od njih ode ovoga ljeta. Sportski direktor kluba Antero Henrique vjerojatno će pokušati i na toj poziciji dobiti pojačanje ovoga ljeta, a svaki drugi vratar osim nekoga u rangu Jana Oblaka, bio bi tek puka zamjena jednog imena za drugo. Vratar Atlética je pak ona prevaga koja svakome klubu jamči puno više sigurnosti na gol crti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close