Dva nesvakidašnja rekorda

Atalanta i Iličić ušli u povijest Serije A

Atalanta je sva četiri gola zabila u prvih 15 minuta postavši prva momčad u elitnom razredu talijanskog nogometa kojoj je to uspjelo u posljednjih 87 godina.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2019. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Atalanta Bergamasca Calcio / Atalanta (Josip Iličić)

Nogometaši Atalante u 30. kolu talijanskog prvenstva pobijedili su Bolognu sa 4-1, a susret su obilježila dva nesvakidašnja rekorda.

Atalanta je sva četiri gola zabila u prvih 15 minuta postavši prva momčad u elitnom razredu talijanskog nogometa kojoj je to uspjelo u posljednjih 87 godina.

Posljednji klub koji je zabio četiri gola u prvih četvrt sata bio je Juventus 1932. godine u pobjedi 7-1 protiv Rome. Tada su golove u prvih 15 minuta zabili Ferrari (9, 14), Orsi (11) i Cesarini (13). Do kraja utakmice među strijelce su upisali Orsi (52) i Vecchina (59, 76), a za Romu je zabio Bernanrdini (40), javlja Hina.

Atalantu su do pobjede predvodili Josip Iličić (3, 5), Hans Hateboer (9) i Daniel Zapata (15).

Slovenski reprezentativac je tako postao prvi igrač u Serie A koji je u prvih pet minuta utakmice zabio dva gola nakon prosinca 2001. kada je to uspjelo Marcu di Vaiju u dresu Parme u pobjedi 3-2 protiv Udinesea.

Iličić je ove sezone zabio 11 golova i dodao šest asistencija, javlja Hina.

Na vrhu ljestvice strijelaca je napadač Sampdorije Fabio Quagliarella koji je postigao 21 gol, Krzysztof Piatek (Milan) i Duvan Zapata (Atalanta) su zabili po 20 golova, a portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo (Juventus) je četvrti sa 19 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close