Algoritmi

Astronomski podatci o vrijednostima engleskih igrača

Najviše vrijedi mlada zvijezda Manchester Cityja i novi mladi igrač godine u Engleskoj Phil Foden, ispred reprezentativnog suigrača i klupskog suparnika Masona Greenwooda te te Marcusa Rashforda, obojica iz Uniteda.
Sport / Nogomet | 09. 06. 2021. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: City Chief / Phil Foden najvrjedniji je igrač na svijetu

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju ove nedjelje od 15 sati čeka otvaranje Eura, a u prvoj utakmici u skupini suparnik Dalićevoj vrsti bit će Engleska, pomlađena, ali vrlo jaka i potentna momčad, kojoj će veliku pomoć pružati i domaća publika na Wembleyju.

Englesku mnogi vide i u najužem krugu favorita za osvajanje ovog natjecanja.

S druge strane, Vatreni vjerojatno ne temelje svoj prolaz u drugi krug na Engleskoj, nego na preostala dva susreta (Škotska i Češka).

Ono je također zanimljivo u ovom trenutku jest popis najvrjednijih nogometaša današnjice. S naglaskom na one koji će igrati na Euru. Tu se najbolje vidi odnos reprezentacija 'na papiru'.

Međunarodni centar za sportske studije (izvorno Centre International d'Etude du Sport ili CIES) objavio je popis deset igrača iz pet najboljih europskih liga, čija je tržišna vrijednost najveća po njihovim standardima.

Kriteriji koje CIES uzima u obzir su učinak u posljednje dvije godine, napredovanje u karijeri, međunarodni status igrača, dob, duljina ugovora, razina kluba u kojem igrač igra, ekonomska situacija tog kluba i inflacija.

Na prva tri mjesta ljestvice CIES-a nalaze se igrači iz Engleske, točnije iz Manchestera.

Prvo mjesto po vrijednosti od 190,2 milijuna eura zauzimaju mlada zvijezda Manchester Cityja i novi mladi igrač godine u Engleskoj Phil Foden, ispred reprezentativnog suigrača i klupskog suparnika Masona Greenwooda (koji ovog puta nije imao mjesta na listi Garetha Southgatea), procijenjenog na 178 milijuna eura, te Marcusa Rashforda, kojeg se procjenjuje na 159,1 milijun eura.

Dakle, Vatreni igraju protiv reprezentacije čija većina igrača ima paprene cijene na tržištu, a oni na samome vrhu vrijede zastrašujuće iznose.

Iz engleske lige, koja dominira s pet igrača na ljestvici, na petom je mjestu još jedan igrač Manchester Uniteda, Portugalac Bruno Fernandes, procijenjen na 154,3 milijuna eura, a na desetom Mason Mount iz Chelseaja, procijenjen na 123,6 milijuna eura.

Španjolsku ligu na šestom i sedmom mjestu predstavljaju veznjak Barcelone, Nizozemac Frenkie de Jong, procijenjen na 138,7 milijuna eura, i Španjolac Pedri Gonzalez, procijenjen na 133,2 milijuna eura, te na devetom mjestu Atleticov João Félix, procijenjen na 127,8 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close