CIES je rekao

Luka Modrić i Marcelo Brozović u momčadima sezone

Modrić i Brozović su tako u veznom redu idealnih 11 Primere, odnosno Serije A, dok je Andrej Kramarić prema vrednovanju Bilda u najboljoj momčadi sezone Bundeslige.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2021. u 22:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstojeći Euro za neke od Vatrenih će vjerojatno biti oproštaj od kockastog dresa, ali bez obzira kako prođe Dalićeva ekipa, uoči početka europske smotre sa sobom donose sjajnu formu iz prvenstava u kojima su nastupali ove sezone.

Tradicionalno, statistički institut CIES je odabrao najboljih 11 za svaku ligu na temenu statističkih parametara, a uvjet je bio da su isti odigrali barem dvije trećine moguće ukupne minutaže u prvenstvu.

Ovaj švicarski centar za nogometnu statistiku i istraživanja među najbolje momčadi liga petice uvrstio dvojicu Hrvata, a njemački Bild još jednoga.

Modrić i Brozović su tako u veznom redu idealnih 11 Primere, odnosno Serije A, dok je Andrej Kramarić prema vrednovanju Bilda u najboljoj momčadi sezone Bundeslige.

CIES-ov odabir je cjenjeniji i tu se uistinu ide do u dlaku. Ipak, jedan igrač definitivno nije upitan niti ga je teško pogoditi, radi se, dakako, o Luki Modriću.

U Seriea A se u najboljih 11 našao još jedan vladar veznog reda, Interov Marcelo Brozović.

Uz Modrića u momčadi sezone u Primeri nalazi se samo još jedan realovac, Karim Benzema, dok novi prvak Atletico ima trojicu, to su golman Jan Oblak, veznjak Koke te Suarez. Iz Barcelone su također trojica; Messi, De Jong i Lenglet. Obrambeni dio zatvaraju dva igrača Seville Kounde i Navas, dok je "uljez" među velikom četvorkom Huescin lijevi bek Galan.

U Italiji je, pak, prava dominacija prvaka Intera čijih se čak šest igrača nalazi u najboljih 11. Uz Brozovića tu su Handanovič, Bastoni, Škriniar, Hakimi te Lukaku. Iz Milana je tek Calhanoglu, iz Atalante Gosens, iz Napolija Insigne, iz Udinesea De Paul, iz Sassuola Berardi, a iz Juventusa - nitko.

U Premier ligi dominacija Manchester Cityja (Ederson, Dias, Cancelo, Rodri, Sterling), Lindelof i Fernandes predstavljaju Man. United, Mount Chelsea, Robertson Liverpool, Xhaka Arsenal te Kane Tottenham.

U Francuskoj iz PSG-a su prema statističkim pokazateljima mjesto zaslužili tek Mbappe i Kimpembe, a iz prvaka Lillea Maignan, Fonte, Celik i Andre. Tu su Cornet i Depay (Lyon), Tchouameni (Monaco), Faivre (Brest) i Boulaya (Metz).

I na koncu najbolju ekipu Bundesligu za 2020./2021 čine Lewandowski, Neuer, Boateng, Kimmich, Mueller (Bayern), Guerreiro, Sancho (Borussia Dortmund), Baku, Arnold (Wolfsburg), Orban (Leipzig) i Kostić (Eintracht).

Iznenađenje je izostanak Haalanda, ali pred njim su tek godine...

Kopirati
Drag cursor here to close