Polemike nakon VAR-a

Arteta: Sramota je kakav su gol priznali

Gol je postigao Anthony Gordon u 64. minuti, a priznat je tek nakon trostruke VAR provjere.
Sport / Nogomet | 05. 11. 2023. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal je odigrao jako lošu utakmicu. Za devedeset i osam minuta utakmice sastav Mikaela Artete nije ponudio ništa. Tek u pojedinim trenucima blagu terensku inicijativu. Na kraju je upisan i prvi prvenstveni poraz, međutim ukupno je ovo drugi vezani ako se gledaju sva takmičenja. U zadnjih pet utakmica Arsenal ima dvije pobjede.

Jeste gol koji je odlučio pobjednika diskutabilan, međutim Arsenal je imao dovoljno vremena da nešto napravi prije i poslije primljenog gola.

Gol je postigao Anthony Gordon u 64. minuti, a priznat je tek nakon trostruke VAR provjere. Suci su provjeravali je li lopta izašla s terena, je li Joelinton napravio prekršaj na Gabrielu u začetku napada te je li Gordon bio u zaleđu. Nakon što je snimka ‘prošla‘ sve kriterije, gol je priznat, a s obzirom na to da je to bio jedini pogodak na utakmici, označio je prvi poraz Arsenala u sezoni.

"Kako je moguće da je ovaj gol priznat? Ovo je nevjerojatno i osjećam se posramljeno. Apsolutna je sramota da je ovaj gol priznat. Ovo nije bio gol zbog mnogih razloga. Ovo nije gol" izjavio je nakon utakmice trener Arsenala Mikel Arteta.

Trener Newcastlea Eddie Howe je odgovorio Španjolcu.

"Meni je to izgledalo kao dobar gol. Možda je on vidio nešto što ja nisam vidio, ja sam sve vidio samo golim okom, bez tehnologije. Nisam ni znao što se događa s VAR provjerom i mi možemo čekati kao i svi ostali na stadionu. Sa svakom provjerom misliš kako će naći nešto pogrešno s tim - rekao je Howe i zaključio:

"Bizarno je da smo imali tri VAR provjere i gol je priznat."

 

Kopirati
Drag cursor here to close