Community Shield

Arsenal pobjedom nad prvakom Liverpoolom osvojio prvi naslov sezone

Londonski Arsenal svladao je na Wembleyu prvake Liverpool u Community Shieldu s 5:4 izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je utakmica u 90 minuta završila neodlučeno 1:1.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2020. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: standard.co.uk / Igrači Arsenala 16. put su uzeli Community Shield

Londonski Arsenal svladao je na Wembleyu prvake Liverpool u Community Shieldu s 5:4 izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je utakmica u 90 minuta završila neodlučeno 1:1.

Topnici su poveli u 12. minuti. Bukayo Saka je dugom loptom pronašao Pierre-Emericka Aubameyanga. Fantastični Gabonac, za čiji se ostanak u klubu menadžment i dalje grčevito bori, osvojio je nekoliko metara, približio se rubu kaznenog prostora iskosa, te vješto poslao poluvisoku loptu u sam kut, iza leđa vratara Alissona Beckera.

Minimalnim vodstvom Gunnersa završeno je prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Liverpool je krenuo agresivnije, a Arsenal pokušavao zaprijetiti kontrama. Firmino je pucao u 51. minuti izdaleka, no lopta je za malo prohujala kraj vratnice Martineza.

U 56. minuti argentinski golman spasio je stopostotnu priliku kojom je Liverpool vrlo lako mogao izjednačiti. Opet Robertson, sa svoje pozicije iz obrane daje milimetarski točnu dugu loptu u prostor za Sadija Manea kojom on istrčava sam pred Argentinca, no on mu pravovremeno izlazi u susret, skraćuje kut i spašava svoju momčad.

Ipak, u 73. minuti pritisak prvaka je urodio plodom. Lopta je ubačena u kazneni prostor u kojem je nastala gužva, došla je do Takumija Minamina koji je ušao u igru pet minuta ranije, a on ju je iz nezgodne situacije htio kratko produžiti do Moa Salaha. Na koncu se lopta odbila od Soaresa nazad ravno pred Japanca, koji sâm pred Martinezom iz blizine zabija za 1:1.

U 81. minuti još jedan zicer za Manea. Lopta je ubačena s lijeva sa same gol-aut linije, Arsenalova je obrana ispala pošto ju je cijelu lopta preletjela, primio ju je Senegalac, no na malom prostoru je Martinez opet pravovremeno izišao i spriječio pogodak.

Jednu od rijetkih prigoda za Arsenal u drugome dijelu donosi 86. minuta. Lijepo su Artetini igrači pripremili akciju za dobar ubačaj s desne strane, loptu je pratio Joseph Willock, koji je ušao umjesto Sake, te glavom iz dobre pozicije gađa nedaleko od vratnice Alissona.

Izvođenje jedanaesteraca pokazalo je kako niti jedan od vratara nije imao šansi.

Salah je bio uvjerljiv kao prvi pucač Liverpoola. Isto se može reći za Reissa Nelsona.

U drugoj seriji su Fabinho i Ainsley Maitland-Niles također bili sigurni.

I onda u trećoj seriji loptu uzima Ryan Brewster, koji je ušao samo minutu i pol nakon što je sudav odsvirao kraj regularnog dijela. On pogađa gredu, a Cedric Soares je precizan za Arsenal. 3:2 je za Topnike.

Potom Minamino silovito zabija po sredini. No isto to čini i David Luiz i dovodi Arsenal nadomak trofeja.

Curtis Jones u zadnjoj seriji zabija i održava nadu Liverpoola. Sad je loptu uzeo Pierre-Emerick Aubameyang. On je uvjerljiv i može početi slavlje Topnika.

Ukupno 16. put uzimaju Community Shield, a nakon pobjede nad Manchester Cityjem i Chelseajem u završnici FA kupa, sad je pao i Liverpool.



Kopirati
Drag cursor here to close