Liga prvaka

Juventus preokretom do četvrtfinala Lige prvaka

Aktualni europski doprvak Juventus plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u Londonu pobijedio Tottenham 2:1 poslije 2:2 iz prve utakmice.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2018. u 22:48

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u Torinu izvukao 2:2, Tottenham je na Wembleyu pred svojim navijačima vodio 1:0 i imao još niz sjajnih prilika, no Juve je u drugom dijelu okrenuo rezultat i izborio nastavak natjecanja.

Pogodak za Tottenham zabio je Heung-Min Son u 39. minuti, a rezultat su okrenuli Argentinci Gonzalo Higuain (64) i Paulo Dybala (68).

Bio je to prvi domaći poraz momčadi Mauricija Pochettina u posljednjih 16 utakmica. Zadnji klub koji je slavio na stadionu Wembley bio je West Hama (3:2) u listopadu prošle godine.

Basel iznenadio Manchester City, Građani idu dalje

Nogometaši Basela iznenadili su Manchester City u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka na gradskom stadionu u Manchesteru, ali unatoč pobjedi 2:1 (1:1) nisu uspjeli izboriti mjesto u četvrtfinalu, u koje se zahvaljujući uvjerljivom 4:0 trijumfu u prvoj utakmici plasirala vodeća momčad engleskog prvenstva.

Pogotke za pobjedu Basela postigli su Elyounoussi (17) i Lang (71), a jedini strijelac za Manchester City bio je Gabriel Jesus (8).

Tako je Basel postao prva momčad od prosinca 2016. godine koja je uspjela pobijediti Manchester City na njegovom stadionu. Guardiolina momčad već je u prvoj utakmici osigurala plasman u četvrtfinale, a Švicarcima ostaje utjeha da su se od Lige prvaka oprostili pobjedom, njihovom trećom u gostima u ovoj sezoni elitnog europskog klupskog natjecanja, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close