Četiri utakmice Premiershipa

Arsenal na krilima Trossarda, novi poraz Tottenhama

Ovo je za Wolverhampton prva pobjeda na domaćem terenu od zadnjeg dana rujna, kada su svladali Manchester City.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2023. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do prošlog ponedjeljka Tottenham je bio neporažena ekipa Premiershipa, a onda su u samo šest dana upisana dva. Nakon Chelseaja i nezaboravne utakmice u Londonu, danas je Tottenham protiv Wolverhamptona do sudačke nadoknade imao sve u svojim rukama, a onda je ostao bez ičega.

Spursi su na gostovanju kod Wolverhamptona poveli u trećoj minuti pogotkom Brennana Johnsona. To je bila duga ali poprilično precizna akcija gostujućeg sastava. Lopta je išla s jedne na drugu stranu terena, na kraju je Porro ubacio u peterac, Johnsonu nije bilo teško pogoditi iz te situacije. I tih 0:1 na semaforu je stajalo do kraja utakmice, točnije devedesete minute. Gosti su olako izgubili jednu loptu na sredini terena.

Nakon ubacivanja iz auta lopta dolazi do Matheusa Cunha koji centrira, Sarabia se sjajno snašao i pogodio na prvoj stativi za 1:1. Igrala se 97. minuta kada je dosuđen slobodan udarac za goste. Sada je Sarabia ubacio s desne strane, Lemina se ubacio između dvojice igrača Tottenhama koji su ostavili previše prostora i pogodio za 2:1 i potpunu ludnicu na stadionu. Ovo je za Wolverhampton prva pobjeda na domaćem terenu od zadnjeg dana rujna, kada su svladali Manchester City.

Arsenal je u prvo poluvremenu imao velikih problema protiv Burnleya u prvom poluvremenu. Gosti su imali veliku priliku preko
Gudmundssona, ali je Raya odlično intervenirao. U samom finišu prvog dijela Trossard je pogodio nakon asistencije Sake. Burnley je uzvratio u 54. minuti, Koleosho je jači u duelu od Tomiyasua, Brownhill šutira, lopta je čini se zakačila Gabriela i malo promijenila smjer, dovoljno da prevari Rayu.

Međutim, radost gostiju nije dugo trajala. Tri minute je trajala radost gostiju. Sada je Trossard izveo korner, ispred golmana Burnleya skoro na gol liniji je Saliba najviši u skoku. Treći gol Arsenala je došao opet nakon kornera i gužve pred golom gostiju. Lopta dolazi do Zinchenko, Ukrajinac odlično reagira i to je 3:1. U završnici susreta Arsenal je ostao s čovjekom manje jer je crveni karton dobio
Fábio Vieira nakon oštrog starta.

Nakon dva vezana poraza na Old Traffordu (Manchester City, Newcastle), Manchester United je uspio osvojiti tri boda. Opet je to kao protiv Fulhama minimalno 1:0 i to protiv slabog Lutona. Lindelöf je bio strijelac jedinog gola.

Crystal Palace i Everton. Gosti su dva puta vodili, domaćini su se dva puta vratili, ali tri boda su završila na Goodisonu. Mykolenko je vrlo ranim golom osigurao prvu prednost Evertona koju je anulirao Eze s bijele točke. Doucouré je u četvrtoj minuti drugog dijela strijelac za 1:2, ali Crystal Palaca uzvraća preko Édouard. Na kraju je Gueye golom za 2:3 potvrdio slavlje gostiju.

Kopirati
Drag cursor here to close