Topnici uvjerljivi

Arsenal ide u polufinale Liga kupa

Nogometaši Arsenala plasirali su se u polufinale engleskog Liga kupa nakon što su na Emiratesu svladali Southampton sa 5:1.
Sport / Nogomet | 22. 12. 2021. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Londonski Topnici plasirali su se u polufinale engleskog Liga kupa nakon što su na svom Emirates stadionu svladali Southampton sa 5:1.

U borbi za plasman u finale Topnici će se sastati s boljim iz dvoboja Tottenham – West Ham koji je na programu u srijedu od 20:45 sati.

Bivšeg kapetana Pierre Emericka Aubameyanga nije bilo u momčadi Mikela Artete, a zablistao je trostruki strijelac Eddie Nketiah.

22-godišnji Englez načeo je mrežu svetaca u 17. minuti, Nicolas Pepe je deset minuta kasnije udvostručio prednost, a golom Nathana Broadheada gosti su na odmor otišli s golom u minus.

No, u 49. i 58. minuti raspoloženi Nketiah je još dva puta svladao Svece, a pričuvni igrač Charlie Patino postavio je konačan rezultat u nadoknadi u svom debiju s 18 godina za Topnike.

U preostala dva četvrtfinalna susreta sastaju se Brentford – Chelsea i Liverpool – Leicester. Obje utakmice su u srijedu od 20:45 sati.

Manchester City je u prethodne četiri godine osvajao Liga kup, a u aktualnom ciklusu eliminirao ga je West Ham.

Kopirati
Drag cursor here to close