Malo golova danas u Bundesligi

Arminia iznenadila RB Leipzig

Ne samo da RB Leipzig nije došao do izjednačenja, već je s igračem više primio gol. Japanac u redovima gostiju Masaya Okugawa, postiže gol za 0:2.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2021. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku recimo od Engleske, gdje je čak pet od šest utakmica odgođeno, u Bundesligi je program tekao sasvim normalno, igrale su se utakmice 17.kola.

Najveće iznenađenje priredila je pretposljednja momčad lige, Arminia Bielefeld, koja je u gostima sredila favorizirani RB Leipzig.
Prije samo četiri dana, Arminia je kao domaćin savladala Bochum, dok je danas do nova tri boda izuzetno vrijedna došla oprobanim receptom.

Gosti su se većim dijelom utakmice branili, a svoje rijetke dolaske pred gol Gulácsija su znali pretvoriti u nešto konkretno. U 57. minuti strijelac je bio Janni-Luca Serra, prije nego što će u sedamdesetoj crveni karton dobiti Fabian Klos. Klos koji je na terenu proveo svega 12 minuta. Međutim, ne samo da RB Leipzig nije došao do izjednačenja, već je s igračem više primio gol. Japanac u redovima gostiju Masaya Okugawa, postiže gol za 0:2. Za momčad trenera Franka Kramera ovo je tek treća pobjeda u sezoni, ali pobjeda s kojom su definitivno uhvatili priključak. Od zone opstanka su udaljeni dva boda.

Nakon četiri vezane pobjede, Hoffenheim je u posljednja dva kola uhvatio samo dva boda. Danas je malo nedostajalo da ostanu i bez tog jednog jer je Borussia iz Mönchengladbacha, golom Emboloa iz 35. minute jako dugo vodila kao gost. Sve do prve minute sudačke nadoknade, kada domaće spašava Akpoguma koji je u igru ušao tek nekoliko minuta ranije.

Eintracht se probio na peto mjesto ljestvice nakon što je, na domaćem terenu, s minimalnih 1:0 bio bolji od Mainza. Gol vrijedan tri boda zabio je Lindstrom u 34. minuti, dok je istim rezultatom Union Berlin slavio kod Bochuma. U tom je susretu jedini gol dao Kruse u 16. minuti.Greuther Fürth i dalje ostaje prikovan za dno, danas je uspio tek 0:0 protiv Augsburga na domaćem terenu, pa sada na svom kontu ima mršavih pet bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close