Talijani bez trenera

Ancelotti ne želi izborničko mjesto

''Biti izbornik je nešto sasvim drugo u odnosu na posao trenera u klubu i ja i dalje uživam u svakodnevnim treninzima'', kazao je Ancelotti
Sport / Nogomet | 04. 12. 2017. u 17:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlo Ancelotti neće biti izbornik talijanske nogometne reprezentacije.

Bivši trener Chelseaja, Real Madrida, Juventusa i AC Milana potvrdio je da je razgovarao s predstavnicima talijanskog nogometnog saveza o preuzimanju izborničke pozicije nakon otkaza Giampieru Venturi.

''Da, savez me je kontaktirao, razgovarao sam s njima. Rekao sam im isto što i vama sada, da sam počašćen što me mnogi žele na poziciji izbornika. No, to bi bio potpuno drugačiji posao. Biti izbornik je nešto sasvim drugo u odnosu na posao trenera u klubu i ja i dalje uživam u svakodnevnim treninzima'', kazao je Ancelotti, a prenosi Sky Sports. 

Ističe i da postoje ozbiljni problemi u italijanskom nogometu koje sam ne može riješiti.

Shvata da postoji sukob interesa između klubova i saveza, kao što je slučaj i u Njemačkoj, Francuskoj ili Engleskoj, ali da italijanskom nogometu sada treba savez koji će se izdići iznad klubova i donijeti nova pravila kojima će popraviti situaciju.

- Na primjer, mislim da bi za Seriju A bilo od koristi da smanji broj timova sa 20 na 18 i znam da postoje klubovi koji bi glasali za to - naglasio je Ancelotti.

Kopirati
Drag cursor here to close