Leon Lalić

I treći Hrvat stigao u Manchester City, odmah ide na posudbu

Nakon Matea Kovačića i Joška Gvardiola, novim igračem aktualnog prvaka Europe trebao bi postati 17-godišnji Hrvat Leon Lalić.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2023. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Leon Lalić

Kao što transfer mag Fabrizio Romano danima 'tweeta', Leon Lalić, 17-godišnji austrijski Hrvat, postat će novim igračem aktualnog prvaka Europe.

Lalić je inače član mlade momčadi Red Bull Salzburga, a po dolasku u Manchester trebao bi odmah biti transferiran na posudbu u belgijskog drugoligaša Lommel koji se od 2020. nalazi u City Football Gropu.

Ova grupacija nogometnih klubova u vlasništvu šeika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (Abu Dhabija) broji čak 11 nogometnih klubova: Lommel, Girona, Manchester City, Melbourne City, Mumbai City, Montevideo City, New York City, Palermo Suchuan Jinuniu, Troyes i Yokohama.

Mladi Hrvat dobit će tako priliku okušati se u seniorskom nogometu već sa 17 godina. Lommel nakon dva kola belgijske Challenger Pro Lige ima maksimalan učinak s svije pobjede.

Lalić igra na pozicijama 'osmice' i 'desetke', a može zaigrati i na krilu. Jak je inače lijevom nogom. Prošle sezone je u 16 utakmcia za U18 momčad Salzburga zabio tri pogotka, a za hrvatsku U17 reprezentaciju upisao je pet nastupa u ožujku i svibnju ove godine. 

Kopirati
Drag cursor here to close