Todd Boehly i njegov konzorcij

Amerikanac prvi u redu za kupovinu Chelseja

Od trenutka kada je Abramovič morao dignuti sidro, Chelsea je nastavio funkcionirati pod posebnom licencom britanske vlade koja ističe posljednjeg dana mjeseca svibnja.
Sport / Nogomet | 30. 04. 2022. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako sada stvari stoje, Todd Boehly i njegov konzorcij jako su blizu preuzimanja još uvijek aktuelnog europskog prvaka Chelseaja. Američka investicijska banka Raine je, unatoč kasnoj i visokoj ponudi Jima Ratcliffea odabrala baš njega kao najboljeg ponuđača, a sada Boehly ima pet do sedam dana za zaključiti posao.

Boehly je, inače, suvlasnik Los Angeles Dodgersa, WNBA ekipe LA Sparks, 'nešto' vlasničkog udjela ima u LA Lakersima, a špekulira se da je njegova ponuda za klub iz zapadnog Londona iznosila oko 2,5 milijardi funti.

Prije Boehlyja, ponudu na stol je stavio britanski investitor Jim Ratcliffe, a ona je iznosila 4,25 milijardi funti. Njegov je potez, otkriva BBC, zasigurno zbunio izravne konkurente jer se Ratcliff - inače, većinski dioničar kemijskoga konzorcija Ineos - obvezao tijekom 10 godina uložiti punih 1,75 milijardi funti.Međutim, njegova je ponuda stigla tek u petak ujutro, tjednima nakon početnoga roka koji je trebalo ispoštovati još 18. ožujka.

Od trenutka kada je Abramovič morao dignuti sidro, Chelsea je nastavio funkcionirati pod posebnom licencom britanske vlade koja ističe posljednjeg dana mjeseca svibnja. U četvrtak je potvrđeno kako klub ima "posuđeno vrijeme" za finalizaciju prodaje. Kako je Jim Ratcliff ispao iz igre, Boehly je postao prvi favorit u utrci na nasljednika Romana Abramoviča.

Američki investitor i biznismen je suosnivač i predsjednik kompanije Eldridge Industries i već ima sportsko iskustvo zahvaljujući udjelima u franšizama za baseball i košarku, tako da mu ovo nije sasvim novo. Međutim, pred Boehlyja se već sada stavljaju određeni uvjeti koje će morati ispuniti nakon što preuzme Chelsea. Od renoviranja stadiona, zadržavanja Marine Granovskaje, Tuchela, do dovođenja nekih igrača i produžetka ugovora igračima kao što su N'Golo Kante, Jorginho i Marcos Alonso.

Kopirati
Drag cursor here to close