Champions League

Redsi ipak korak ispred Milana, Ajax nemilosrdan u Lisabonu

Liverpoola je na domaćem su travnjaku dočekao Milan i slavio s 3:2. Pogotke su za domaćine zabili Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah i Jordan Henderson , dok su za Rossonere precizni bili Ante Rebić i Brahim Diaz.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2021. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zanimljiva večer Lige prvaka bila je i u susretima Grupa B i C.

Nogometaši Liverpoola na domaćem su travnjaku dočekali Milan i slavili s 3:2. Pogotke su za domaćine zabili Trent Alexander-Arnold u 9., Mohamed Salah u 49. i Jordan Henderson u 69., dok su za Rossonere precizni bili Ante Rebić u 42. i Brahim Diaz dvije minute kasnije.

U drugom susretu grupe B, Atletico Madrid i Porto remizirali su u Španjolskoj, bilo je 0:0.

Liverpool je na svom terenu u vodstvo stigao u 9. minuti susreta. Trent Alexander-Arnold na desnoj je strani dodao Salahu, a Egipćanin mu se revanširao sjajnim pasom u prostor, međutim protivnički branič Tomori skrenuo je loptu iznad svog vratara.

Pet minuta kasnije, Redsi imaju kazneni udarac, međutim Mohamed Salah nije zabio, Mike Maignan uspio je to obraniti.

To im se privremeno osvetilo jer je Ante Rebić u 42. minuti poravnao na 1:1. Samo dvije minute, potpuni preokret Milana. Ponovno je Rebić u jednoj od glavnih uloga, pucao je, ali lopta se izmigoljila. Ipak, u mrežu ju na kraju posprema Brahim Diaz.

Iako je Liverpool dominirao, Rossoneri su tako na poluvrijeme otišli s prednošću. Samo su u prvih 13 minuta Redsi imali omjer udaraca od nevjerojatnih 16:0.

U drugome dijelu Mo Salah je izjednačio u 49. minuti. Sjajno ga je pred Maignanom pronašao Divock Origi.

U 68. je s ruba kaznenog prostora silovito potegao kapetan Jordan Henderson i vratar Maignan nije ništa mogao.

Nakon što je Borussia slavila nad Bešiktašem s 2:1, drugi susret skupine C spojio je Sporting i nizozemski Ajax. Bio je to susret pun pogodaka, gosti su na kraju slavili rezultatom 5:1.

Već nakon 10 minuta Kopljanici su vodili s 2:0, a oba pogotka zabio je Sebastian Haller, u 2. i 9. minuti. Oba je zabio iz blizine.

Vodstvo je smanjio domaći napadač Paulinho u 33. Bila je to loša reakcija protivničkog vratara.

Šest minuta kasnije, novi gol za goste. Paulinho se probio po desnoj strani, na kraju ju je na rubu kaznenog prostora dobio Steven Bergheuis, koji je nečuvan utrčao pred golmana i zabio za 3:1.

Seb Haller upisuje svoj hattrick u 51. minuti. Sportingov vratar nije dobro ispucao loptu, ona je ubrzo stigla do napadača iz Obale Bjelokosti, a ovaj ne griješi i momčad dovodi do nedostižne prednosti.

Nije mu ipak bilo dosta tri pogotka jer u 63. postiže svoj četvrti i konačni rezultat ove utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close