Doživio srčani udar

Ajax će platiti 7.85 milijuna eura obitelji svog bivšeg igrača

Abdelhak Nouri je doživio srčani udar tijekom predsezonske utakmice protiv Werdera u Austriji u ljeto 2017. te je usprkos reanimaciji na terenu i brzom prebacivanju u bolnicu pretrpio ozbiljna oštećenja mozga.
Sport / Nogomet | 21. 02. 2022. u 23:32 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ajax / Abdelhak Nouri iz igračkih dana

Nizozemski nogometni velikan Ajax iz Amsterdama nagodio se s obitelji svog bivšeg veznjaka Abdelhaka Nourija, koji je pretrpio oštećenje mozga nakon što je doživio srčani udar na travnjaku 2017. godine, te će joj isplatiti 7.85 milijuna eura.

Nouri je doživio srčani udar tijekom predsezonske utakmice protiv Werdera u Austriji u ljeto 2017. te je usprkos reanimaciji na terenu i brzom prebacivanju u bolnicu pretrpio ozbiljna oštećenja mozga.

Iz Ajaxa su priznali kako pomoć igraču na samom terenu nije bila adekvatna te su preuzeli odgovornost za posljedice.

"Jasno nam je kako patnje za Abdelhaka i njegove voljene nisu gotove. Ovo je vrlo tužna situacija i za nas u Ajaxu. Poštujemo način na koji se obitelj brine za Abdelhaka, a kada mu dođemo u posjet, njegova obitelj nas dočeka raširenih ruku", kazao je generalni menadžer Ajaxa Edwin van der Sar said.

Ajax je i nakon što je postalo jasno kako Nouri neće moći nastaviti karijeru nastavio isplaćivati plaću igraču sve do ožujka 2020. godine kada je ugovor raskinut.

Kopirati
Drag cursor here to close