Nogometna mašinerija

Veliki nogometni talent Abdelhak Nouri i dalje u komi: Sve se moglo spriječiti?

Nourijeva obitelj navodi kako bi zahtijevali redovita testiranja i detaljan pregled, ali za tu srčanu manu nisu znali, jer je nogometni savez smatrao kako se ne radi o nečemu ozbiljnom.
Sport / Nogomet | 06. 01. 2018. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nesretni Abdelhak Nouri (20), mladi nogometaš Ajaxa koji od ljetos leži u komi, mogao je biti pošteđen svog teškog kolapsa koji ga je zamalo stajao života, pišu nizozemski listovi De Volkskrant i NRC Handelsblad.

Naime, njegova srčana mana koja je utvrđena prilikom rutinskog zdravstvenog pregleda nije bila priopćena igraču i njegovoj obitelji, nego samo nogometnom klubu Ajax.

Nizozemski nogometni savez (KNVB) imao je tu informaciju još 2014. godine, pišu navedeni mediji, ali ju je ocijenio bezazlenom.

Nourijeva obitelj navodi kako bi zahtijevali redovita testiranja i detaljan pregled, ali za tu srčanu manu nisu znali, jer je nogometni savez smatrao kako se ne radi o nečemu ozbiljnom.

Obitelj također optužuje i liječnika koji je intervenirao nakon kolapsa mladog igrača za vrijeme priprema Ajaxa u Austriji da nije reagirao na primjeren način.

Zbog svega toga su roditelji Abdelhaka Nourija i njegov klub Ajax uključili odvjetnike kako bi isposlovali obeštećenje zbog svih propusta koji su mladome igraču ugrozili život i zauvijek uništili snove o karijeri velikog igrača.

Ajaxov nogometaš Abdelhak Nouri se srušio usred prijateljske utakmice koju je njegova momčad igrala protiv Werdera . Ubrzo nakon što je došlo do kolapsa, reagirali su liječnici.  Helikopter je ubrzo sletio na travnjak kako bi odveo Nizozemca u najbližu bolnicu. Njegovo stanje ostalo je danima nepromijenjeno jer mozak nije dobivao kisik i mnogi su centri trajno oštećeni. Nesretnom Nouriju presudila je srčana aritmija, potpomognuta velikom vrućinom koja je tih dana (početak srpnja) vlada u središnjoj Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close