Najveći derbi engleskog nogometa

United prekinuo krizu

Sport / Nogomet | 22. 08. 2022. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester United u derbiju je svladao Liverpool 2:1 na Old Traffordu u trećem kolu Premier lige i došao do prvih bodova ove sezone. S druge strane, Liverpool je ostao na dva boda te i dalje čeka na prvu ligašku pobjedu.

Na početku sezone Manchester United još jednom je razočarao formom svoje navijače. Dva poraza su upisali na otvaranju s novim trenerom Erikom ten Hagom i pali na začelje tablice.

Prije derbija protiv najljućeg rivala bio je to povod za navijače da organiziraju prosvjede protiv vlasnika obitelji Glazer.

Ni Liverpool nije počeo najbolje u novoj sezoni, u prva dva kola upisali su dva remija, a posljednju je obilježio crveni karton Darwina Nuneza kojeg su doveli iz Benfice u transferu vrijednom 100 milijuna eura.

Nakon svih razočarenja koja su pružili navijačima igrači Uniteda danas su odlučili nadoknaditi dijelom pobjedom protiv najvećih rivala. Krenuli su od početka opasno po vrata Alissona, a veliku priliku za vodstvo imali su u 10. minuti kad je Fernandes sjajno proigrao Elangu, a on pogodio vratnicu iz čiste situacije.

Samo šest minuta kasnije vidjeli smo malo remek djelo Jadona Sancha. Prošle sezone se nije iskazao nakon što je stigao iz Borussije Dortmund, ali danas je doživio trenutak iskupljenja. Bila je to lijepa akcija Uniteda koju je pokrenuo Eriksen duplim pasom s Elangom i dodavanjem povratno za Sancha koji je poslao obranu Liverpoola 'po ćevape' i lagano gurnuo loptu u gol, prenosi Germanijak.hr.

Nije ni momčad Jurgena Kloppa bila bez prilika, zamalo su do izjednačenja došli u 41. minuti. Milner je tad glavom spustio ubačaj iz kornera pred gol, a Fernandes u namjeri da očisti opasnu situaciju zamalo poslalo loptu u vlastitu mrežu. Srećom po United pogodio je Martineza na gol-liniji.

U drugom poluvremenu novi šok za Liverpool na Old Traffordu. Igrala se 53. minuta kad je Martial iskoristio lošu reakciju Hendersona i proigrao Rashforda iza leđa obrane Liverpoola, a on se sjurio prema golu i mirno pogodio za 2:0. Provjeravao je VAR ovaj zgoditak zbog zaleđa i zaključio da ga nije bilo. Samo tri minute kasnije mogla je biti praktički meč lopta za Manchester kad je Alisson spasio Liverpool. Gađao je Rashford dalji kut, a vratar Liverpoola uspio je odbiti loptu u korner.

Liverpool je imao veći posjed u utakmici, prijetili su sa svih strana, a obrana domaćih predvođena Varaneom zaustavljala je svaku opasnost ispred De Gee. Sve do 81. minute. Šutirao je Carvalho, De Gea obranio, ali na odbijenu loptu je natrčao Salah koji je glavom zakucao i smanjio na 2:1.

Bilo je opasno na obje strane do kraja. United je imao šanse preko Ronalda i Rashforda za dodatnu potvrdu pobjede, ali nisu pronašli put do mreže. Crveni vragovi su tako upisali prve bodove u prvenstvu ove sezone i popeli se na 14. mjesto, a Liverpool je na 16. mjestu Premier lige s dva boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close