Srčani zastoj

Umro je Maradonin mlađi brat Hugo

Sport / Nogomet | 28. 12. 2021. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto više od godinu dana nakon smrti Diega Maradone (60), njegov brat Hugo (52) preminuo je od srčanog zastoja u svom domu, objavio je talijanski nogometni prvoligaš Napoli.

"Hugo Maradona je mrtav", objavio je Napoli u kratkom priopćenju, potvrđujući informaciju talijanskih medija da je podlegao srčanom udaru.

"El Turco", kako je glasio njegov nadimak, živio je u Monte di Procidi, 15 km zapadno od Napulja. I on je poput slavnog Diega i brata Raula igrao nogomet, bio je veznjak, no njegova karijera nije bila toliko plodna.

Hugo Maradona brother of Diego Armando Maradona attends in San Gregorio Armeno, the famous Neapolitan street of crib artisans, at the opening ceremony of the craft shops symbolizing Christmas shopping.

Bio je član argentinske U-16 reprezentacije, sa 18 godina je potpisao za Napoli, no ubrzo je preselio na posudbu u Ascoli. Dvije sezone je proveo u Rayo Vallecanu, jednu sezonu u Rapidu, a igrao je i za klubove u Južnoj Americi, Japanu i Kanadi, prenosi 24 sata.

Davne 1979. godine u jednom intervjuu Diego je rekao, misleći na Huga: "Imam brata koji igra i bolje od mene".

Nakon što je 1999. okončao karijeru, bavio se trenerskim poslom na amaterskoj i omladinskoj razini. Za razliku od slavnog brata, El Turco je živio mirnim životom, a imao je troje djece.

Kopirati
Drag cursor here to close