Svi su u izolaciji

U lisabonskom nogometnom klubu Belenenses 13 slučajeva omikron varijante

“Dva ili tri igrača i tri člana stručnog stožera imaju simptome, ali ništa pretjerano ozbiljno. Ostali su asimptomatski. Svi ćemo ponoviti testove, dok zdravstvene vlasti to odobre, dodao je.
Sport / Nogomet | 29. 11. 2021. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalske vlasti potvrdile su u ponedjeljak da je 13 nogometaša ili članova stručnog stožera lisabonskog prvoligaša Belenensesa zaraženo omikronom čime raste broj zemalja koje su potvrdile infekciju novom varijantom covida-19. Jedan od igrača nedavno se vratio iz Južne Afrike, a slučajevi su ustanovljeni nakon utakmice Belenensesa s Benficom u subotu.

Samo devet igrača Belenensesa bilo je na terenu, a ostatak je bio u izolaciji. Nakon poluvremena Belenenses je imao samo sedam igrača, a utakmica je prekinuta u drugoj minuti drugog poluvremena s vodstvom Benfice 7:0.

"Svi smo u izolaciji, osim juniora koji nisu igrali u subotu. Doma u izolaciji su 44 osobe", kazao je glasnogovornik kluba u ponedjeljak.

“Dva ili tri igrača i tri člana stručnog stožera imaju simptome, ali ništa pretjerano ozbiljno. Ostali su asimptomatski. Svi ćemo ponoviti testove, dok zdravstvene vlasti to odobre, dodao je.

Predsjednici Benfice i Belenensesa kazali su novinarima u subotu da je utakmica morala biti održana jer bi u suprotnom klubovi bili kažnjeni zbog "neopravdanog odsustva". Optužili su ligu i portugalsko javnozdravstveno tijelo DGS jer nisu dozvolili odgodu utakmice.

Branič Belenensesa Cafu Phete bio je pozitivan na covid-19 nakon povratka s utakmice za nacionalnu reprezentaciju u Južnoj Africi prošloga tjedna.

DGS je u ponedjeljak poručio da ne komentira nogometne utakmice. Glasnogovornik DGS-a kazao je da zdravstvene vlasti ne mogu odgoditi utakmicu, već samo procijeniti situaciju s covidom-19 i nametnuti mjere poput samoizolacije.

Kopirati
Drag cursor here to close