Nezanimljiv nogomet

Topnici odnijeli bodove s Old Trafforda

Ole Gunnar Solskjaer i njegova momčad vjerojatno povijesno ne pamte ovakav loš start na Old Traffordu na početku sezone
Sport / Nogomet | 01. 11. 2020. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica između Manchester Uniteda i Arsenala bila je najbolji ogled u svim najjačim ligama ovog vikenda, ali nikako se ne može reći da je opravdala očekivanja.

Naime, 57. međusobni susret dva engleska velikana donio je relativno nezanimljiv nogomet uz jako lošeg domaćina i tek nešto bolje Topnike, koji su na koncu odnijeli pobjedu s minimalnih 1:0.

Ole Gunnar Solskjaer i njegova momčad vjerojatno povijesno ne pamte ovakav loš start na Old Traffordu na početku sezone, uz samo jedan bod u četiri odigrana susreta - i to nakon što su u Ligi prvaka uvjerljivo bili bolji od RB Leipziga (5:0).

Prvo poluvrijeme United osim jedne prilike Greenwooda gotovo da nije postojao na terenu, dok je Arsenal nešto prijetio preko Williana, Lacazettea i Aubameyjanga, koji čeka na prvi pogodak u novoj sezoni.

Sve rezultatski zanimljivo na utakmici dogodilo se u drugom djelu susreta, kada je Paul Pogba faulirao Hectora Bellerina u šesnaestercu Davida de Gee. Sudac Mike Dean nije dvojio nego je pokazao na bijelu točku, s koje je precizan bio kapetan Aubameyang za bitne bodove za Artetinu momčad, prenosi Germanijak.hr.

Pogbi je ovo bio treći skrivljeni kazneni udarac pod Solskjaerom, dok nijedan drugi igrač nema više od jednog. Ujedno, ovo je bio peti kazneni udarac protiv Manchester Uniteda u posljednjih sedam susreta. Ilustracije radi, za prethodnih pet jedanaesteraca trebalo im je čak 101 utakmica.

O tome koliko je United odigrao loše najbolje svjedoči podatak da je od njihovih sedam upućenih šuteva, samo jedan otišao u okvir vrata Lenoa. S druge strane, Topnici su tek sitno precizniji, budući da je njihov omjer u istoj kategoriji 7:2, ali ono najbitnije što se pamti jesu pogotci.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close