Suvremena podloga

Stadion pod Bijelim brijegom dobiva novi teren

Tereni na kojima igraju bh. premijerligaši dobit će novu i suvremenu podlogu, a to će sasvim sigurno povećati i kvalitetu nogometa na bh. terenima.
Sport / Nogomet | 22. 04. 2021. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković najavio je nedavno izgradnju 12 premijerligaških terena u svom mandatu na mjestu čelnog čovjeka bh. nogometa.

Gostujući nedavno u podcastu Moja garaža-moja pravila, Zeljković je istakao da je projekt spreman i da će izgradnja početi već tijekom ljeta.

"To mi je prvi projekt kojeg hoću da ispunim. Mi ćemo sigurno krenuti u taj projekt. Plan postoji, a to je da godišnje radimo tri terena. Počet ćemo već tijekom ljeta s izgradnjom", rekao je Zeljković i dodao je:

"Hoćemo li izgraditi svih 12, nije samo do nas. Zbog čega to kažem? Ja sam siguran da možemo iz trenutnog proračuna, vlastitim sposobnostima, u naredne četiri godine napraviti šest terena. Fali nam onda još šest, a tu je UEFA i postoje ozbiljni razgovori na tu temu", rekao je Zeljković.

Predsjednik NSBiH polako kreće da ispunjava obećanja i kao što je to najavio, uskoro će krenuti izgradnja tri terena, a na ljeto će nove terene dobiti Tuzla, Banja Luka i Mostar (Bijeli Brijeg).

Tereni na kojima igraju bh. premijerligaši dobit će novu i suvremenu podlogu, a to će sasvim sigurno povećati i kvalitetu nogometa na bh. terenima.

Treba svakako istaći da će NSBiH preko Europske nogometne federacije osigurati veliki dio novčanih sredstava za izgradnju travnjaka, što je svakako velika stvar.

Zeljković ima zaista velike planove kada je u pitanju bh. nogometa. Razgovarao je u Švicarskoj s čelnim ljudima UEFA i FIFA i istaknuo je kako je uvođenja VAR tehnologije naredni korak za bh. nogomet, prenosi SportSport.ba.

"VAR je izazov prema kojem je sve usmjereno", kaže Zeljković i nastavlja :"I u ovom segmentu imat ćemo punu podršku FIFA-e. Podsjeti ću na izjavu predsjednika FIFA-e Infantina, 'VAR ne mijenja nogomet, VAR čisti nogomet'. Ovo je kompleksan posao i mi smo odlučni da ga sprovedemo do kraja kako bismo unaprijedili suđenje i sveli sudačkoj greške na minimum".

Zeljković kaže da će u realizaciju ovog obimnog projekta krenuti već ovog ljeta, a očekuju da, od sezone 2022/2023. NSBiH bude spreman za uvođenje VAR sustava.

Kopirati
Drag cursor here to close