Prva pobjeda Građana na Anfieldu nakon 17 godina

City iskoristio sve kikseve Alissona

Sport / Nogomet | 07. 02. 2021. u 19:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 23. kola engleskog nogometnog prvenstva vodeći Manchester City je kao gost svladao prvaka Liverpool sa 4-1 (0-0).

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka iako je City u 37. minuti imao kazneni udarac nakon prekršaja Fabinha na Sterlingu, no Gundogan je poslao loptu preko grede.

Njemački reprezentativac za taj se promašaj iskupio u drugom poluvremenu kada je postigao dva pogotka, prvoga za 1-0 u 49. minuti kada je u mrežu pospremio odbijenu loptu nakon što je Alisson odbranio udarac Fodena, a drugoga za 2-1 u 73. minuti nakon asistencije Fodena.

U međuvremenu je Salah u 63. minuti iz kaznenog udarca koji je skrivio Ruben Dias, bio je to prvi pogodak Liverpoola na Anfieldu nakon čak 411 minuta "suše".

Tragičar u sastavu domaćih bio je vratar Alisson, koji je s dva loša ispucavanja izravni krivac za drugi i treći gol gostiju. Prvi je put želio izbiti loptu u aut, no do nje je stigao Foden koji je zatim probio desni bok i poslužio Gundogana, da bi samo tri minute potom vratar Liverpoola praktički dodao loptu Bernardu Silvi u svom kaznenom prostoru, uslijedio je ubačaj za Sterlinga koji je s pola metra pogodio za 3-1.

Konačni rezultat snažnim udarcem pod samu vratnicu postavio je Foden u 83. minuti.

Desetom uzastopnom pobjedom u Premier ligi City je stigao do učinka od 50 bodova, pet više uz utakmicu manje od drugog Manchester Uniteda, a sedam više uz također utakmicu manje od trećeg Leicester Cityja koji je ranije u nedjelju odigrao 0-0 na gostovanju kod Wolverhampton Wanderersa. Četvrti Liverpool ima 40 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close