Tamo gdje vječno sunce sja

Prosinečki je novi izbornik Makedonije?

Ovo kao ekskluzivu objavljuje srpski Kurir. Isti izvor dodaje da se službena potvrda vijesti o novom makedonskom izborniku očekuje u narednim danima.
Sport / Nogomet | 27. 12. 2020. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Robert Prosinčeki je novi izbornik Makedonije i vodit će je na njenom prvom velikom natjecanju, Europskom prvenstvu idućeg ljeta.

Ovo kao ekskluzivu objavljuje srpski Kurir. Isti izvor dodaje da se službena potvrda vijesti o novom makedonskom izborniku očekuje u narednim danima.

Ako se vijest pokaže točnom to bi bilo veliko iznenađenje, jer očekivalo se da Makedoniju na Euro vodi mladi izbornik Igor Angelovski, koji joj je u dodatnim kvalifikacijama preko Kosova i Gruzije donio povijesni uspjeh.

Prosinečki je pak u zadnje vrijeme zaredao s debaklima u Turskoj. Prošlu sezonu s Kayserisporom završio je na predzadnjem mjestu i trebao je ispasti iz prve lige. Međutim,
Turski nogometni savez je odlučio da za 2019./2020. nema ispadanja zbog poteškoća izazvanih pandemijom koronavirusa.

Zatim je preuzeo Denizlispor. Tamo je dobio otkaz prije mjesec dana nakon što je u prvih osam kola osvojio samo pet bodova, zbog čega je bio predzadnji na tablici. Neposredni povod za njegov neplanirani odlazak iz kluba bilo je ispadanje u četvrtom kolu Kupa od trećeligaša Turgutluspora porazom na domaćem terenu.

Prosinečki je samostalnu trenersku karijeru počeo prije deset godina u Crvenoj zvezdi. Vodio je još Kayserispor u dva navrata, Denizlispor te Azerbajdžan i Bosnu i Hercegovinu, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close