99

Plemići na odmoru, Bilbiji cijena skočila za 350.000 eura

Specijalizirana nogometna stranica Transfermarkt.de ažurirao je vrijednosti nogometaša koji se natječu u Premijer ligi BiH i najveći skok napravio je Bilbija.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2021. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez dileme, prvo ime prvog dijela M:tel Premijer lige BiH je napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija, a to se može vidjeti i na njegovoj vrijednosti, jer je u odnosu na početak sezone njegova "cijena" sada veća za 350.000 eura.

Specijalizirana nogometna stranica Transfermarkt.de ažurirao je vrijednosti nogometaša koji se natječu u Premijer ligi BiH i najveći skok napravio je Bilbija.

Pred početak sezone njegova cijena bila je 450.000 eura, a sada je 800.000 europskih novčanica. Biblija je jedan od najzaslužnijih za to što su "plemići" tako dominantno osvojili titulu jesenjeg prvaka. U 19 utakmica u prvenstvu postigao je 17 pogodaka i tome dodao četiri asistencije.

Trenutno je na koti od 107 pogodaka u bh. eliti i vjerojatno je samo pitanje kada će s vrha liste najboljih strijelaca skinuti legendarnog Wagnera Santosa Laga, koji je mreže u prvenstvu BiH tresao 125 puta. Bilbija rekord vjerovano neće srušiti ove sezone, ali ako i sljedeće bude igrao u BiH, to bi trebalo da postane realnost.

Vratimo se temi. Bilbija igra u životnoj formi i sve to je prepoznao Transfermarkt.de, koji je njegovu vrijednost podigao za 350.000 eura, pišu banjalučke Nezavisne novine. Ovih 800.000 eura nije rekord njegove karijere pošto je u siječnju 2017. i veljači 2019. njegova vrijednost na nogometnom tržištu bila 850.000 eura. Ako nastavi da igra ovako, na novom ažuriranju cijena bi mogao i ovo da preskoči.

Identičan skok od 350.000 eura imala su još dva igrača Zrinjskog, i to Ivan Bašić i Igor Savić, i obojica u ovom trenutku vrijede po 550.000 eura. Radi se o mladim igračima koji će sigurno još da napreduju. Bašić ima 19 godina, dok je Savić nedavno napunio 21 godinu i na njihovim prodajama Zrinjski bi mogao dobro da zaradi u narednom razdoblju.

Nogometaši Zrinjskog već deset dana su na zasluženom odmoru koji će trajati do 17. siječnja kada je šef stručnog stožera Sergej Jakirović zakazao prvo okupljanje i početak priprema za proljetni dio sezone.

Kao što je bio slučaj i prošle sezone, Plemići će kompletne pripreme odraditi u Hercegovini, preciznije u Mostaru i međugorskom Sport Centru, a u planu je odigravanje osam kontrolnih utakmica.

Kopirati
Drag cursor here to close