Plan B

Pecara će u Europi 'glumiti' Arenu Rođeni

Rođene, ako završe među prve četiri ekipe, čekaju nastupi u prvom pretkolu Konferencijske lige gdje prema trenutnoj situaciji izabranici Feđe Dudića neće biti nositelji.
Sport / Nogomet | 22. 05. 2021. u 19:58 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok je na nogometašima ostalo da odličnu sezonu potvrde izlaskom u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, već se uveliko razmišlja gdje će Rođeni igrati eventualne europske mečeve.

Na stadionu Rođeni je proteklih godina urađeno mnogo toga. Napravljen je značajan iskorak po pitanju infrastrukture, međutim preostalo je još posla i daleko od toga da je sve završeno.

Nedavno je Nihad Hodžić, ekspert NSBiH za kategorizaciju stadiona boravio na stadionu Rođenu te rukovodstvu Veleža dao smjernice na čemu se treba raditi kako bi se dobila licenca.

Novinarske lože, bočne kamere, sanitet za navijače, doping soba, mokri čvor, dodatna mjesta za osobe s invaliditetom neki su od nedostatka koje treba ukloniti u narednom razdoblju,

U Veležu se nadaju kako će uskoro na stadion doći i UEFA-in ekspert, pregledati što se sve uradilo te eventualno izdati zeleno svjetlo za licencu.

Međutim, kakav god ishod bio u Veležu nemaju namjeru odustati i već rade na dodatnoj modernizaciji stadiona. Nakon što je završena "Zdenka", na red je došla zapadna tribina koja će biti finalizirana u narednom razdbolju.

Uskoro će biti napravljen klupski restoran za igrače, posebna soba za video analizu utakmica, bit će izgrađen i ured za šefa stručnog stožera. Postavit će se i fasada u bojama kako bi trebalo sve izgledati kada se stadion završi.

Postupno dorađivanje, uklanjanje nedostataka i "ušminkavanje" će uslijediti bez obzira dobila se licenca ili ne. Na ljeto 2022. godine planirano je i postavljanje novog terena uz pomoć NSBiH.

Inače, u slučaju da izbore Europu u Veležu su pripremili već rezervnu opciju. Ako stadion Rođeni ne dobije licencu, eventualne europske susrete Mostarci će igrati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Podsjećamo, Rođene, ako završe među prve četiri ekipe, čekaju nastupi u prvom pretkolu Konferencijske lige gdje prema trenutnoj situaciji izabranici Feđe Dudića neće biti nositelji.

Kopirati
Drag cursor here to close