Mostarski derbi

Odgođen derbi Veleža i Zrinjskog

"Tu utakmicu nećemo igrati. Iz Veleža su bili jako susretljivi i pristali su na odgodu jer to odgovara i njima i nama", rekao je trener Jakirović.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2022. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pressici u Mostari uoči utakmice play-offa za Konferencijsku ligu trener Sergej Jakirović je kazao da se mostarski derbi neće igrati u planiranom terminu.

"Tu utakmicu nećemo igrati. Iz Veleža su bili jako susretljivi i pristali su na odgodu jer to odgovara i njima i nama", rekao je trener Jakirović.

Osim europskih obaveza kao jedan od glavnih razloga za odgodu derbija je svakako i što stadion u Gabeli nije adekvatan za utakmicu velikog rizika.

S druge strane i u Veležu bi najradije da utakmicu protiv Zrinjskog igraju na stadionu Rođeni što će na kraju vrlo vjerovano biti i slučaj.

Inače, radovi na Veležovom stadionu ne idu planiranom dinamikom. U ovom klub su planirali povratak u svoj dom sredinom rujna, ali je upitano hoće li se to dogoditi.

Podsjećanja radi, za Zrinjski je ovo već četvrta odgođena utakmica do sada pošto ranije nisu odigrali susrete protiv Slobode, Sloge i Širokog Brijega.

Trener Plemića je poručio da će se utakmica 7. kola protiv Tuzla Cityja sigurno igrati u planiranom terminu, poslije čega slijede odigravanje i zaostalih susreta.

Termini i satnica utakmica će svakako zavisiti od ishoda dvomeča protiv Slovana. U slučaju plasmana u grupnu fazu onda bi Zrinjskog očekivao i više nego zgusnut raspored.

Kopirati
Drag cursor here to close