Liga kup

Manchester City prošao nakon penala, Wengera spasio dječak koji se rodio nakon njegovog dolaska u Arsenal

Ipak, apsolutni junak utakmice bio je Claudio Bravo koji je Wolvesima obranio tri mrtve šanse u situacijama jedan na jedan, a onda im skinuo i dva penala u raspucavanju koje je City dobio 4:1
Sport / Nogomet | 25. 10. 2017. u 00:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak su odigrane prve utakmice osmine finala engleskog Liga kupa, a najveće iznenađenje je priredio Wolves koji je u gostima kod Manchester Cityja pao tek na lutriji jedanaesteraca.

Nakon 120 minuta igre je bilo 0:0, a Claudio Bravo je obranio dva jedanaesterca i tako spasio Manchester City, piše Goal.com.

Jedanaesterci su se izvodili po novom ABBA sistemu, a za City su pogađali De Bruyne, Yaya Toure, Sane i Sergio Agüero. Za goste je prvi jedanaesterac pogodio Bonatini, ali je potom Claudio Bravo skinuo penale N'Diayeu i Coadyju.

Wolves je prva momčad koja je uspjela zaustaviti Guardiolin stroj i koja im nije dopustila da zabiju gol u 90 minuta igre još od travnja i utakmice s Manchester Unitedom. Od tada je City u 17 utakmica postigao 57 golova!

Arsenal je uspio slaviti tek nakon produžetaka s 2:1 (1:1). Topnici su dočekali Norwich, a nakon 90 minuta igre je bilo 1:1. Gosti su poveli preko Murphyja u 34. minuti, a Arsenal je u produžetke odveo Edward Nketiah (18) u 85. minuti - istoj minuti kada je i zaigrao. Drugi pogodak 18-godišnjeg napadača je i odlučio utakmicu, a postigao ga je u 96. minuti.

On je prvi igrač koji je zabio za Arsenal, a koji je rođen nakon što je Wenger stigao na klupu topnika (30. svibnja 1999. godine)!

Rezultati osmine finala engleskog Liga kupa: 

Kopirati
Drag cursor here to close