Zatvorska kazna

Zoran Mamić podnio ostavku u Dinamu nakon presude

Na večeras održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora Zorana Mamića
Sport / Nogomet | 15. 03. 2021. u 20:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu", poručio je dosadašnji trener Plavih Zoran Mamić.

Na večeras održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba.

Podsjetimo, tri dana uoči uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Tottenhama, treneru "Modrih" Zoranu Mamiću je Vrhovni sud u većem dijelu potvrdio presudu po kojoj mora u zatvor na četiri godine i osam mjeseci, prenosi Hina.

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca. 

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

Zdravko Mamić je još uoči izricanja prve presude na osječkom Županijskom sudu pobjegao pred hrvatskim pravosuđem, a još nije poznato kada će njegov mlađi brat, Vrbanović i Pernar u zatvor.

Dinamo bi sada prema Zakonu o sportu morao raskinuti ugovor sa Zoranom Mamićem jer je pravomoćno osuđen na kaznu dužu od šest mjeseci.

"Osoba koja je u posljednje tri godine pravomoćno kažnjena za prekršaj u sportu i na sportskim natjecanjima prema odredbama ovog Zakona i posebnih propisa kojima se propisuje prekršaji u sportu i na sportskim natjecanjima, ne može organizirati i voditi sportska natjecanja, obavljati stručne poslove u sportu, sudjelovati u radu skupštine, ili tijela upravljanja sportske udruge ili trgovačkog društva niti može biti ovlaštena za zastupanje te pravne oposbe," stoji u članku 13., stavak četiri Zakonu o sportu.

Dinamo bi sada u roku od osam dana morao raskinuti ugovor sa Zoranom Mamićem koji u klubu trener, ali i sportski direktor.

U Maksimiru za sada nisu komentirali presudu Vrhovnog suda.

Iz udruge ‘Dinamo to smo mi’ su na društvenim mrežama objavili da "nakon što je Vrhovni sud potvrdio kazne bivšim čelnicima GNK Dinamo Zagreb Zdravku Mamiću i Damiru Vrbanoviću, sportskom direktoru i treneru Zoranu Mamiću, te porezniku Pernaru očekujemo hitne reakcije aktualne nelegalne i nelegitimne uprave po pitanju aktualnog trenera i člana skupštine Dinama."

Po članku 13. Zakona o sportu Zoran Mamić više ne smije niti sekunde biti trener Dinama, a Zdravko član skupštine Dinama, objavili su iz ‘Dinamo to smo mi’.

Kopirati
Drag cursor here to close