Hotel Mepas

Vrhovni sud RH potvrdio zatvor braći Mamić, Zdravko najavio presicu u Mostaru

Nakon presude n svo Facebook profilu oglasio se Zdravko Mamić.
Vijesti / Flash | 15. 03. 2021. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni sud Republike Hrvatske većinski je potvrdio nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Zatvorska kazna Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću je sad pravomoćna

Presuda je ukinuta samo u manjem dijelu. Ukinuta je točka u kojoj se Zoranu Mamiću na teret stavljalo da je poticao na zlouporabu bivšeg poreznika Milana Pernara.

Ukinut je i dio presude u kojem se nalagalo oduzimanje Mamiću dvije nekretnine vrijedne 244.000 kuna. Zdravko Mamić je sada i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora.

Njegov brat Zoran Mamić, aktualni trener Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora.

Gotovo tri godine od nepravomoćne presude sada je donesena i pravomoćna, što znači da bi Zoran Mamić i Vrbanović u izvjesno vrijeme trebali u zatvor. Sa Zdravkom Mamićem, koji je u lipnju 2018. pobjegao u BiH, situacija je značajno kompliciranija jer ga ta zemlja ne želi izručiti Hrvatskoj. Kao obrazloženje su naveli da kazneno djelo za koje je osuđen u Hrvatskoj nije određeno kao kazneno djelo u BiH.

Osim što je osuđen na 6 i pol godina zatvora, prema presudi Zdravko Mamić mora vratiti 52 milijuna kuna.

Zdravko Mamić je bio osuđen po svim točkama optužnice, a nakon intervencije Vrhovnog suda pravomoćno je osuđen po svim točkama osim jedne.

Zoran Mamić i Milan Pernar su proglašeni krivima za umanjivanje Mamićevih poreznih obveza i primanje mita, a Zoran Mamić i za davanje mita. Zdravko i Zoran Mamić te Vrbanović krivi su po trećoj točki optužnice, odnosno za podjelu transfera za Dejana Lovrena, a Zdravko Mamić i za podjelu transfera za Luku Modrića.

Inače, Vrhovni sud RH je smanjio zatvorsku kaznu poreznom inspektoru Milanu Pernaru. On je sada osuđen za dva kaznena djela umjesto za tri kao u prvostupanjskoj presudi i kazna mu je smanjena s četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca, prenosi Index.

Nakon presude n svo Facebook profilu oglasio se Zdravko Mamić.

''Poštovane predstavnice i predstavnici medija pozivam Vas na press konferenciju sutra, 16. ožujka 2021. godine, od 13 sati u Hotel Mepas. Obećavam vam da će se vaš sutrašnji dolazak na press konferenciju isplatiti jer ću po prvi put bez rukavica, otvoreno i bez ustezanja progovoriti o temama, činjenicama i dokazima koje nikada prije nisu prezentirane u javnosti! Vidimo se sutra'', stoji u objavi.

Poštovane predstavnice i predstavnici medija pozivam Vas na press konferenciju sutra, 16. ožujka 2021. godine, od 13...

Objavljuje Zdravko MamićPonedjeljak, 15. ožujka 2021.
Kopirati
Drag cursor here to close