Trogodišnji ugovor

Lovren novi igrač prvaka Rusije

Nakon šest godina provedenih u redovima novopečenog prvaka Engleske, hrvatski reprezentativac sa 31 godinom na leđima odlazi u Rusiju
Sport / Nogomet | 27. 07. 2020. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dejan Lovren novi je igrač ruskog prvaka Zenita iz Sankt Petersburga.

Nakon šest godina provedenih u redovima novopečenog prvaka Engleske, hrvatski reprezentativac sa 31 godinom na leđima odlazi u Rusiju. S Redsima je osvojio ovosezonski naslov u Premiershipu, dok se prošle godine okitio titulom prvaka Europe.

Danas 31-godišnji stoper rodom iz Zenice imao je uspona i padova na Anfieldu. Stigao je na ljeto 2014. godine iz Southamptona u transferu vrijednom 25,3 milijuna eura (prema Transfermarktu). Odmah je zauzeo mjesto u momčadi Brendana Rodgersa i postao više-manje standardan u udarnom sastavu u Premiershipu. Njegova najbolja sezona stigla je 2016./17. godine kada je započeo 29 premierligaških susreta, dok je bio važna poluga Jurgena Kloppa u pohodu na finale Lige prvaka prije dvije sezone, prenosi Germanijak.hr.

Ipak, dolaskom Virgila van Dijka, a potom i mladog Joea Gomeza te 'oživljavanjem' karijere Joela Matipa, hrvatski stoper pao je u drugi plan. Još prošlog ljeta bio je blizu odlaska u Romu, ali cijeli posao se izjalovio jer si ga Rimljani nisu mogli priuštiti.

S ruskim prvakom potpisao je trogodišnji ugovor.

Kopirati
Drag cursor here to close