#utrhsk

Je li Zrinjski baš toliki autsajder?

U kadru su vratari: Brkić, Soldo; braniči: Gojković, Čeliković, Barbarić, Stojkić, Rugašević, Jakovljević, Tičinović, Kadušić; vezni: Čurjurić, Čirjak, Šovšić, Pezer, Rustemović; krilni: Bencun, Mandić, Govedarica i napadači: Hadžić, Lendrić.
Sport / Nogomet | 24. 07. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono #Nekatraje, Zrinjski je nekako zgodno smislio za ovo, 14. klupsko ljeto u Europi, no šanse su da će ono potrajati do onog tamo četvrtka i to će biti to. U Zrinjskom su, što je najvažnije, svjesni svojih mogućnosti pa uživaju dok traje, ali sve ovo ne znači da će se Plemići unaprijed predati u Utrechtu. Naprotiv. Skupa prodaja kože. To prvo pada na pamet kada kažemo ‘Zrinjski u Utrechtu’ – ovog četvrtka od 18.30 sati u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Europsku ligu.

"Zrinjski u Utrechtu" već je uspjeh, no ako pitate trenera Harija Vukasa – njegovi Plemići neće u Nizozemskoj odigrati da izgube što bezbolnije. To nije plan. Ne bi trebao biti. Ustvari – što je plan Zrinjskog protiv izrazitog favorita, momčadi koja barem po Transfermarktu vrijedi šest puta više, s tim da je razlika ovdje sigurno i izraženija, jer treba uzeti u obzir organizaciju kluba u svim sferama.



Dakle, Zrinjski pred sobom prvi puta ima utakmicu u kojoj teško da će imati izražen posjed, a to je imao u sve tri dosadašnje utakmice – u dvije kontra Akademije Pandev pa i protiv Sarajeva, koje se uspješno branilo i pobijedilo. I baš taj Sarajevo primjer možda je dobar poučak uoči Utrechta, piše Dnevni list.



U kadru su vratari: Brkić, Soldo; braniči: Gojković, Čeliković, Barbarić, Stojkić, Rugašević, Jakovljević, Tičinović, Kadušić; vezni: Čurjurić, Čirjak, Šovšić, Pezer, Rustemović; krilni: Bencun, Mandić, Govedarica i napadači: Hadžić, Lendrić. Ova imena Nizozemcima ne znače puno, a navijačima Plemića zanimljivo je tek što je Pero Stojkić u konkurenciji, a to u 1. kolu kvalifikacija nije bio. Bit će potrebno da svi zaigraju na 100 plus posto, a možda i to ne bude dovoljno.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za UEFA Europa League FC Utrecht – HŠK Zrinjski na programu je u četvrtak u 18.30 sati na stadionu Galgenwaaed, a mostarski navijači će biti smješteni u Sektoru V. Svi navijači koji dolaze u Utrecht, ulaznice će moći kupiti na prodajnom mjestu koje će biti otvoreno ispred Sektora V, a za njih će biti namijenjen parking P-0.

Za sve ljubitelje koji nisu u mogućnosti biti u Nizozemskoj bit će osiguran prijenos utakmice na kanalu Arena Sport.

Kladionice smatraju da je Zrinjski totalni autsajder. Prema ponudi za utakmicu kvota na pobjedu Zrinjskog je dvocifrena - 10.50, što se dugo nije dogodilo, a kvota na trijumf Utrechta je 1.25.

Mostarce čeka temepratura od 35 °C to može biti i olakšavajuća okolnost, s obzirom da je to uobičajeni ljetni prosjek temperatura u gradu na Neretvi, a domaćin je organizirao plan za borbu protiv vrućina uoči utakmice na stadionu Galgenwaard.

Kopirati
Drag cursor here to close