FC Utrecht - HŠK Zrinjski

Pušić: Utrecht je favorit, ali lopta je okrugla

"Njihov novi trener John van den Brom voli igrati visoko, sigurno je da će i u ovoj utakmici ići od prve minute jako, da stvore jedan jaki pritisak. Realno gledajući Zrinjskom će biti teško", kaže Pušić za Bljesak.info
Sport / Nogomet | 24. 07. 2019. u 10:00 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine je napravio veliki posao. Vratio je Twente u prvu ligu, ili bolje rečeno u život. Jer u trenutku kada je preuzeo ovaj priznati i poznati nizozemski klub, Twente je bio na konopcima. Ogromni dugovi, loša situacija u klubu, slab igrački kadar. Mjesta za kuknjavu nije bilo. Nekadašnji igrač Crvene Zvezde, Veleža je zasukao rukave i Twente već u prvoj sezoni vratio u elitni rang, popularni Eredivisie. S prednošću od jedanaest bodova u odnosu na Spartu iz Rotterdama.



Pušić je glasovima trenera i stručnog povjerenstva dobio prestižnu nagradu “Rinus Michel Award”, što ga čini najboljim nogometnim trenerom u Nizozemskoj. Tu nagradu je dobio i trener Ajaxa Erik ten Hag. Ipak nije ostao u Twenteu, odlučio je prihvatiti ponudu još jednog kluba iz vrha nizozemske lige, AZ Alkmaara. Tamo je pomoćnik treneru Arneu Slotu. Između treninga i priprema za utakmicu, Marino je izdvojio određeno vrijeme i za Bljesak.

"Nisam pogriješio, napravio sam pravu stvar. AZ je također jedan sjajan klub, veliki klub, jedan od četiri pet najvećih u Nizozemskoj. Trenutačno se pripremamo za utakmicu drugog pretkola Lige Europe protiv Hackena iz Švedske. Cilj je naravno proći dalje, ući u skupinu Lige Europe. Imamo kvalitetu, ali znate kako stvari izgledaju na početku sezone, nekada je potrebno i malo sreće. Jednako tako želimo u ovoj sezoni biti među tri - četiri najbolje momčadi prvenstva", kaže Marino u razgovoru za Bljesak.info.
 


Naravno, s obzirom na to da već dugo vremena živi i radi u Nizozemskoj, malo i porazgovarali o momčadi Utrechta, protivnika Zrinjskog u drugom pretkolu.
 
"Nekih velikih informacija barem kada je u pitanju momčad Utrechta teško mogu dati. Oni jesu zadržali okosnicu momčadi, doveli su dva - tri nova igrača, jednog "našeg" špica Adama Mahera. Radi se o jednoj kvalitetnoj, stabilnoj momčadi koja ima svoje mjesto u nizozemskom nogometu. Sigurno je da su kvalitetni, s ovim igračima koje su doveli možda čak i jači", naglašava Pušić, slično kao i nekadašnji trener Utrechta Željko Petrović.

Kakvu utakmicu može Zrinjski kao momčad očekivati u četvrtak?
 
- Njihov novi trener John van den Brom voli igrati visoko, sigurno je da će i u ovoj utakmici ići od prve minute jako, da stvore jedan jaki pritisak. Oni su baš momčad koja se ističe tim tempom, ritmom. Realno gledajući Zrinjskom će biti teško.

Kako se Zrinjski može suprotstaviti?

- Mislim da će biti jako važno za momčad Zrinjskog tih nekih početnih dvadesetak minuta, pola sata, jakog pritiska. Morat će momčad iz Mostara biti jako čvrsta, maksimalno borbena, da ne primi gol u tom periodu, Opet kažem, realno Utrecht jeste favorit, kako se ono kaže lopta je okrugla. To što Utrecht vrlo dobra momčad, što dolazi iz jedne jake lige kao što je Nizozemska, što je u mnogima segmentima u prednosti opet ne mora ništa da znači. Jer što duže bude držao svoju mrežu netaknutom Zrinjski, to bi domaći igrači mogli postajati nervozniji, mogli krenuti neka druga rješenja van njihovog sistema, ako bi počeli odstupati od svog načina igre, onda bi se mogla ukazi prilika. Možda za neku kontru, polukontru, iako realno ponavljam Zrinjski čeka teška utakmica i zahtjevan protivnik, zaključio je Marino svoju kratku analizu za Bljesak info.
Kopirati
Drag cursor here to close