#MostarskiEuropski

Jakirović: Sheriff je teško skautirati jer gore je rat

Jakirović ističe kako će Zrinjski i protiv Sheriffa igrati svojim prepoznatljivim stilom, te da se neće mnogo prilagođavati protivniku.
Sport / Nogomet | 18. 06. 2022. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski će narednih deset dana boraviti u Svetom Martinu na Muri, a nakon toga mostarskog prvaka očekuje i prvi susret kvalifikacija za Ligu prvaka protiv moldavskog Sheriffa. On je na rasporedu šestog srpnja na stadionu pod Bijelim brijegom sa početkom od 20 sati.

Cijeli tim je na broju osim Bilbije i Barišića koji su jučer završili reprezentativne obveze. Dobili su sedam dana dodatnog odmora. Moraju se spremiti i mentalno i fizički za ono što ih čeka u narednom razdoblju. Bašićev transfer (u Orenburg) će biti ubrzo služven. Trebalo bi biti sve u redu. Uspješno je prošao medicinske preglede, tako da njih trojica trenutno nisu tu, svi ostali jesu. Dobili smo i nove igrače, a to su Mario Ćuže, Nikola Mandić i Frane Maglica. Očekujemo još Petra Sučića koji se trenutno nalazi s mladim timom Dinama u Španjolskoj. Igraju finale turnira protiv Sportinga. To je za sada to. Sve ono što smo željeli dovesti i što smo skautirali ciljano smo i ostvarili. Imamo želju dovesti još jedan ili dva igrača, ali zadovoljan sam”, ističe Jakirović.

Prokomentirao je Jakirović i ždrijeb njegove ekipe u UEFA Ligi prvaka, a Plemići će za protivnika imati snažni Sheriff iz Tiraspola.

"Ja sam još prije ždrijeba tipovao na Slovan, bio sam u igri do zadnjeg momenta. Ipak, dobili smo Sheriff. Nema reakcije, to su sve prvaci država. Sada se mi svi možemo pitati može li bolje ili lošije. Imamo protivnika kojeg je jako teško skautirati. Nesretni rat je gore, sedam ili osam igrača je otišlo. Trener im je otišao. Novi jedan Rusi je trener, dovest će jedno deset igrača novih i teško ih je skautirati. Naravno da ćemo mi probati dobiti sve bitne informacije jer ja imam dva prijatelja koji su treneri gore. Potrebno će im biti vrijeme za uigravanje. Mi tu vidimo svoju priliku. Oni će imati dva ili tri igrača koji čine individualnu razliku, ali kao što sam već rekao optimista sam. Nema predavanja, imamo veoma dobru godinu i ako zadržimo postojeći nivo igre možemo svima parirati. U tim utakmicama odlučuju sitni detalji. Odlučuju neforsirane greške, njih moramo svesti na minimum i biti maksimalno fokusirani. Nadam se da ćemo do kraja priprema ostati zdrav, pa onda u Mostaru maksimalno svi izađu pa što Bog da", ističe trener Plemića za N1.

Jakirović ističe kako će Zrinjski i protiv Sheriffa igrati svojim prepoznatljivim stilom, te da se neće mnogo prilagođavati protivniku.

"Imamo mi svoju taktiku. Već sam prije izjavljivao da se ja ne mislim puno prilagođavati protivniku. To je moje i kako ja gledam na nogomet. Istaći ćemo vrline i mane protivnika i spremiti se za to, ali mi zaboravljamo da igrači igraju i bitno je kako će se oni pripremiti za taj meč. Smatram da mi u toj utakmici nemamo što izgubiti. Njihov put u prošloj sezoni je veliki, dobili su osvajača Lige prvaka, Real Madrid i to dovoljno govori kakav su oni protivnik. Ipak, opet kažem nogomet je zato najljepša igra na svijetu, nepredvidiva i ne pobjeđuje uvijek bolji. Postoji teren, dva puta po 90 minuta i na kraju ćemo vidjeti tko će profitirati iz ove dvije utakmice", rekao je Jakirović.

'Profa' ističe kako njegovi igrači sve za sjajan dvomeč protiv prvaka Moldavije.

"Smatram da imamo veliko samopouzdanje što smo pokazali svojim igrama na terenu kroz cijelu sezonu. Držali smo formu na vrhunskoj razini. Sve to smo uspješno prošli i smatram da je to naša prednost. Također, prednost je što su gotovo svi momci tu sa mnom godinu i pol dana. Zbog toga smatram da smo dobro uigrani, imamo ispred sebe najveći mogući klupski stupanj takmičenja i odlučivat će detalji. Spremit ćemo se i vidjeti na kraju što će nam to donijeti", jasan je Jakirović.

Kopirati
Drag cursor here to close