Derbi Pod Bijelim brijegom

Dobro raspoloženi 'Plemići' srušit će 'Želju'

– Da, Željo pobjeđuje, ali pobjeđujemo i mi…, gledat ćemo sebe i svoju igru. Idemo ih dobiti. Derbi je jako važan jer možemo preuzeti vrh, ali ima se još dosta igrati i nakon toga.
Sport / Nogomet | 26. 02. 2018. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ružna pobjeda protiv GOŠK-a ide u arhivu, trijumf u Doboj Kaknju popravio je atmosferu u taboru Plemića i to uoči vrlo važnih devedeset minuta protiv Željezničara Pod Bijelim brijegom.

Silne kritike upućene Blažu Sliškoviću i Plemićima zbog ružne pobjede i ona dva penala protiv GOŠK-a pred kojima nitko nije mogao zažmiriti, urodile su plodom. Zrinjski je u Doboj Kaknju odigrao kako treba i slavio 2:1.

Nakon tri pogotka protiv GOŠK-a, Miloš Filipović je zabio i u šestom trijumfu Zrinjskog u međusobnim duelima protiv Mladosti, pridružio mu se i drugi klupski strijelac, Nemanja Bilbija. Mladost je u nastavku preko Čomora tek ublažila poraz.

"Otvorili smo utakmicu kako treba, stvorili par šansi i na vrijeme zabili nakon čega smo kontrolirali utakmicu, rekao je za Dnevni list asistent kod prvog gola Plemića, Ognjen Todorović pa dodao: Imali smo još par šansi lakše utakmicu privesti kraju, ali nije važno. Najvažnija su tri boda.

Koliko god se i dalje vukli repovi iz utakmice s GOŠK-om, stoji da je Zrinjski iz prva dva kola izvukao šest bodova…

- Atmosfera je sada sigurno bolja, imamo svih šest bodova i u jako dobrom raspoloženju čekamo Željezničar. Otvaranje drugog dijela je propustio, odrađivao je kartone, ali odgledao je onaj duel s Gabeljanima i dobro zna što se dogodilo.

Otvaranje je uvijek teško. Malo smo opuštenije ušli u tu utakmicu s GOŠK-om i dogodila se onakva utakmica. Mladost smo daleko ozbiljnije shvatili, znali smo što možemo dobiti, a što izgubiti i na kraju nije bilo greške.

Željezničar? U derbijima, zna to dobro Ognjen, sve je moguće.

– Da, Željo pobjeđuje, ali pobjeđujemo i mi…, gledat ćemo sebe i svoju igru. Idemo ih dobiti. Derbi je jako važan jer možemo preuzeti vrh, ali ima se još dosta igrati i nakon toga.

Koliko je njegov doprinos važan, pokazalo se i u Doboj Kaknju pa nema sumnje da će biti važno da Ognjen nastavi igrati na željenoj razini. A treba znati da je propustio udarni dio priprema u Istri – bio je na američkoj turneji s reprezentacijom.

– Ne mislim da je to što nisam čitave pripreme odradio s ekipom ostavilo nekog velikog traga, možda malo u igrazičkom smislu. Jako se dobro poznajemo pa mi nije bilo problem vratiti se.

Povratak Todorovića bio je važan, važnim se pokazuje i doprinos novih imena…

– Kadušić je odigrao dvije jako kvalitetne utakmice, Hairlahović je pokazao da na njega ozbiljno možemo računati, dok o Bekriću ne treba trošiti riječi. Zadnji je došao, ali tko god prati Premijer ligu, zna tko je on. Gržan je odlično odradio svojih petnaestak minuta protiv Mladosti…, sve u svemu, nova imena su kvalitetna, opet imamo širok kadar i mogućnost da mijenjamo kada nekoga ne ide. Dobro se raspoloženje očito vratilo Pod Bijeli brijeg, a to mora da je dobar znak uoči Željezničara…

"Nadam se. U derbijima je sve moguće", zaključio je Todorović.

Kopirati
Drag cursor here to close