Šok-terapija uspjela

Bayern pregazio Borussiju

Bayern sada ima 21 bod, a prva je i dalje Borussia ali iz Mönchengladbacha, koja je na bodu više i utakmici manje.
Sport / Nogomet | 09. 11. 2019. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U najvećem njemačkom derbiju Bayern je, nakon što se razišao s hrvatskim stručnjakom Nikom Kovačem, pod upravljačkom palicom Hansa-Dietera Flicka, uvjerljivo svladao Borussiju iz Dorrtmunda rezultatom 4:0.

Prvi smo gol vidjeli u 17. minuti. Benjamin Pavard poveo je jednu akciju za koju se na prvu činilo da će poći po zlu, no na koncu mu se lopta odbila idealno na nogu da filigranski točno pronađe ove sezone maksimalno raspucanog Roberta Lewandowskog, koji glavom matira Romana Burkija.

U 36. minuti jedan od najtraženijih mladih igrača Europe, Englez Jadon Sancho, morao je izići radi ozljede. Lucien Favre na teren je poslao Portugalca Raphaela Guerreira.

Početkom drugog poluvremena instantan šok za goste iz Dortmunda. Joshua Kimmich fantastičnom je loptom izbacio Thomasa Müllera koji upošljava sredinu šesnaesetrca što ne uspijeva iskoristiti Lewandowski, ali uspijeva Serge Gnarby i postavlja 2:0 u 47. minuti.

Blitzkriegom kroz četiri minute bavarci su dovršili priču. U 76. minuti dvostrukim strijelcem postaje Lewandowski, nakon što je najprije odlično primio i iskontrolirao jednu dugačku loptu s vlastite polovice, a nakon toga i našao se sam pred Burkijem nakon dvostrukog proigravanja s Müllerom.

U 79. minuti u akciji je 'Vatreni' Ivan Perišić koji je ušao samo četiri minute prije umjesto Kingsleya Comana. Primio je loptu na svojoj lijevoj strani, zavrtio čuvara i uputio oštru loptu u peterac, kada u je vlastitu mrežu preusmjerava Mats Hummels za konačnih 4:0, prenosi Germanijak.hr.

Bayern sada ima 21 bod, a prva je i dalje Borussia ali iz Mönchengladbacha, koja je na bodu više i utakmici manje.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close