SLOBODA NAVIJAČIMA - A.C.A.B.

BHFanaticosi objavili kako izgleda sporna majica zbog koje su napustili tribine Bilinog polja

"Radi vršenja represije nad navijačima Bosne i Hercegovine, BHF je napustio sjevernu tribinu u Zenici. SLOBODA NAVIJAČIMA - A.C.A.B."
Sport / Nogomet | 06. 09. 2019. u 00:05 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su na Bilino polje stigli organizirano i zauzeli svoje mjesto na tribini neposredno pred početak susreta najvjerniji navijači bh. reprezentacije su odlučili napustiti stadion.

Navodno su razlog nesuglasice između članova navijačke grupe i pripadnika javnog reda i mira, a sve zbog jedne majice koja je bila uvredljiva za policiju.

Zatraženo je da se majica skine, međutim navijač je to odbio pa je izveden sa stadiona. Majica mu je skinuta pa je vraćen na stadion, ali to se nije svidjelo pripadnicima spomenute navijačke grupe koji su odlučili napustiti Bilino polje.

Nakon cijele situacije oglasili su se i Fanaticosi i to preko zvanične Facebook stranice te su poručili:

"Radi vršenja represije nad navijačima Bosne i Hercegovine, BHF je napustio sjevernu tribinu u Zenici. SLOBODA NAVIJAČIMA - A.C.A.B."

Također, oni su u prilog stavili i spornu majicu.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Zenici reprezenatciju Lihtenštajna sa 5:0, u susretu 5. kola kvalifikacija za europsko prvenstvo 2020. godine.

Drugom pobjedom u kvalifikacijama reprezentacija BiH probila se na treće mjesto skupine J i vratila se u igru za plasman na završnicu EP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close