Bilino polje

Zmajevi 'petardom' ispratili Lihtenštajn

Zmajevi su u ovom susretu imali ulogu velikog favorita te imperativ pobjede.
Sport / Nogomet | 05. 09. 2019. u 22:34 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak je na Bilinom polju pobijedila Lihtenštajn sa 5:0 u susretu 5. kola kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo.

Zmajevi su u ovom susretu imali ulogu velikog favorita te imperativ pobjede.

Tako su se i postavili na samom startu utakmice pa su već u 11. minuti stigli do prednost. Edin Džeko je lijepo proigrao Amera Gojaka koji pogađa za 1:0.

Nakon toga su nastavili sa ofenzivnom igrom pa je stvorio još nekoliko dobrih prilika. Prije svega u šansama se nalazio Edin Džeko koji je dva puta šutirao preko gola i jednom pogodio vratnicu.

Otprilike od 30. minute bh. reprezentacija je popustila nogu s gasa pa do kraja prvog dijela nije bilo značajnijih prilika.

Kako smo završili prvo poluvrijeme, tako smo počeli i drugo. Bezidejna igra Zmajeva u jednom trenutku naišla je na zvižduke s tribina Bilinog polja. Navijači nisu mogli biti zadovoljni predstavom svojih ljubimaca u tim trenucima, a utisak je popravljen u posljednjih 10-ak minuta.

Prvo je Haris Duljević više sretno nego spretno pogodio u 80. minuti, da bi samo pet minuta kasnije Džeko konačno uspio da nađe put lopti do mreže za 3:0.

Do kraja utakmice u strijelce se upisao i Višća i to u 88. minuti, a točku na i stavlja Gojak svojim drugim pogotkom u 90. minuti utakmice.

Zmajevi nakon ove utakmice imaju sedam bodova, dok je Lihtenštajn ostao bez bodova. U narednom kolu BiH gostuje kod Armenije dok Lihtenštajn gostuje kod Grčke.

Rezultati by SofaScore

Rezultati kvalifikacijskih susreta EURA 2020

Kopirati
Drag cursor here to close